Εγκαινιάσθηκε σήμερα με παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κροκίδη και τοπικών φορέων το Ανοιχτό Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης (#OpenMallAXD). Ξεκίνησε έτσι επίσημα στην καρδιά της πόλης, να λειτουργεί το κεντρικό ψηφιακό πληροφοριακό σύστημα με τεχνολογία φυσικής κίνησης (Nevma). Οποιαδήποτε ώρα κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης, μπορεί  να ενημερωθεί για τα εμπορικά καταστήματα, τις τρέχουσες προσφορές τους, τα μέσα μεταφοράς, τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος αλλά και να παίξει διαδραστικά παιχνίδια με απλές κινήσεις των χεριών του.

Η διαδραστική οθόνη υψηλής ανάλυσης (4K) μεγέθους πάνω από δύο -2- τετρ.μέτρων χρησιμοποιεί την καινοτόμα τεχνολογία NEVMA Kinect® την οποία έχει αναπτύξει με ιδίους πόρους η Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στη Θράκη.

Το NEVMA Kinect® ενσωματώνει έξυπνη διαδραστική τεχνολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να βιώσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία αλληλεπίδρασης. Χρησιμοποιούν το σώμα τους ως «χειριστήριο»  στην παρουσίαση ψηφιακού περιεχομένου. Η αμεσότητα που προσφέρει το NEVMA Kinect® μεταξύ επισκέπτη και περιεχομένου, μεταμορφώνει ριζικά την προβολή και τη διαφήμιση. Έτσι εξασφαλίζει   επιλεγόμενη, στοχευμένη, μετρήσιμη και αποτελεσματική παρουσίαση πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο, χαρτών, QRCode, παιχνιδιών και εφαρμογών.

Οι τεχνολογίες αλληλεπίδρασης και οι ψηφιακές οθόνες αποτελούν το μέλλον στην προβολή και το marketing. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας (Microsoft®, Intel®, Google®, Amazon®) επενδύουν και παρουσιάζουν συνεχώς νέα εργαλεία & εντυπωσιακά προϊόντα διάδρασης του ψηφιακού κόσμου με αφή, κίνηση, φωνή κλπ.

Το NEVMA Kinect® ξεκίνησε το 2011 στα πλαίσια του προγράμματος Microsoft® TAP χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τον αισθητήρα Microsoft Kinect®. Δοκιμάστηκε σε διαφορετικές πρωτότυπες εφαρμογές στον χώρο της εκπαίδευσης (παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου), στην υγεία (εντός χειρουργείου σε πραγματική επέμβαση), στο εμπόριο (διαδραστική βιτρίνα, διαδραστικά ράφια), στις κατασκευές (προβολή 3D κατασκευής) κ.α.  Οι πρωτοποριακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. δίνουν πλέον την δυνατότητα ώριμης εφαρμογής και αξιοποίησής της, σε οποιοδήποτε χώρο (π.χ. εκπαίδευση, λιανικό εμπόριο, κατασκευές, βιομηχανία, υγεία, marketing).

Ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης που πίστεψε στις ιδέες και την τεχνολογία NEVMA Kinect® και τις υιοθέτησε στα πληροφοριακά περίπτερα του ολοκληρωμένου Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλεξανδρούπολης (Open Mall Αλεξανδρούπολης).

Περισσότερες πληροφορίες & τα social media των συστημάτων μπορείτε να τα βρείτε:

–          facebook.com/Nevma.AXD           (FB Σελίδα του Nevma OpenMall AXD)

–          twitter.com/NevmaAXD               (Twitter του Nevma OpenMall AXD)

–          facebook.com/KinectNevma

–          http://www.alphait.gr/products-solutions/software/item/29-kinect-nevma.html                            (Πληροφορίες για την τεχνολογία)

 

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

Για την Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ

 

Γρηγοριάδης Στάθης

Διευθ. Σύμβουλος

stathis@alphait.gr

τ. 6948787477

 

  • Για την ολοκλήρωση του έργου NEVMA Kinect® στο Open Mall Αλεξανδρούπολης , υπήρξε ομαδική εργασία από το σύνολο της ομάδας της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. (τεχνικό, τμήμα ανάπτυξης λογισμικού, πωλήσεων)
    Ευχαριστούμε για την συμβολή τους τις εταιρίες
    Intel® , Microsoft® , LG® . Κάθε επωνυμία προστατεύεται με δικαιώματα πνευματική ιδιοκτησίας καθώς και η ονομασία Kinect® αποτελεί ιδιοκτησία της Microsoft® και χρησιμοποιείται για να δηλώσει χρήση της.

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΘΕΟΝΟΜΙΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ