Όπως φαίνεται στην Τουρκία θεωρούν τη δυτική Θράκη επαρχία τους και αυτή η αντίληψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην συνεχιζόμενη ελληνική υποχωρητικότητα.

Έτσι για άλλη μια φορά με αφορμή το πρόβλημα εξοικονόμησης πόρων στις σχολικές αίθουσες και την αναγκαία συγχώνευση συν τοις άλλοις και κάποιων μειονοτικών σχολείων, η τουρκική εφημερίδα MilliGazete, ζήτησε από την τούρκικη κυβέρνηση να… παρέμβει έτσι ώστε να ματαιωθεί αυτή η ενέργεια και όχι μόνο να κλείσουν κάποια μειονοτικά σχολεία όπως έγινε και με αμιγώς ελληνικά, αλλά να ιδρυθούν και άλλα για τις αυξανόμενες ανάγκες της μουσουλμανικής, (τουρκικής για την Άγκυρα), μειονότητας.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την ανακοινωθείσα πρόθεση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει οχτώ μειονοτικά σχολεία στις περιοχές Ροδόπης και Έβρου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής εφημερίδας και όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα και της μειονότητας, που σύσσωμη αντιδρά στην συγχώνευση των σχολείων κίνηση που την θεωρεί σαν συνεχιζόμενη καταπίεση της μειονότητας. Καλεί δεν την «Μητέρα» πατρίδα, την Τουρκία, να επέμβει για να προστατέψει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα της μειονότητας.

Δεν παραλείπουν και να προβάλλουν φωτογραφίες από μια εκδήλωση της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη όπου εμφανίζεται με άκρως προκλητικό τρόπο η σημαία της «ανεξάρτητης μουσουλμανικής δ Θράκης».

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

 

Το άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη αναρτήθηκε και στο amfipolinews.blogspot.gr

http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/108720/nea-tourkiki-proklitiki-paremvasi-sti-dutiki-thraki/

Προηγούμενο άρθροΈνας χρόνος δουλειάς με τον Κίκο στην Θράκη – Σύμμαχος ενάντια στις φόλες
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης