Ο θεσμός του Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1994 από τις Φέρες με σκοπό τη σύνδεση και την τακτική επαφή των απανταχού Θρακών. Κύρια αποστολή του είναι η ενοποίηση των δυνάμεων του απανταχού Θρακικού Ελληνισμού και η συνέχιση των αγώνων για την ανάπτυξη της Θράκης και τη διάσωση της θρακικής ιστορίας και παράδοσης.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών διοργανώνεται ανά τριετία. Κατά τις εργασίες του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις Φέρες τον Αύγουστο του 2012 αποφασίστηκε η διοργάνωση του 10ου Συνεδρίου να γίνει και πάλι στις Φέρες.
Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε για την έγκριση δαπανών που θα προκύψουν από την σχεδίαση και εκτύπωση έντυπου υλικού (folder, προσκλήσεις, φακέλους, επιστολές και banners), για την ηχητική κάλυψη του συνεδρίου, για την προμήθεια ανθοσυνθέσεων, για τη δαπάνη που θα προκύψει από την απομαγνητοφώνηση και τη βιβλιοδεσία των πρακτικών, για την παράθεση ενός μπουφέ, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου και δύο δείπνων στο πλαίσιο της καλής φιλοξενίας που διέπει το Δήμο μας. Οι Δαπάνες που θα προκύψουν θα ανέρχονται στο ποσό των 10.000,00€, τα όποια θα επιβαρύνουν το Κ.Α: 00.6443.010.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών
& Πρωτογενούς Τομέα
Γκότσης Νικόλαος

Προηγούμενο άρθροΚαϊσας Γιώργος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για λύση 30-40 χρόνων στο ασφαλιστικό
Επόμενο άρθροΛιανικό Εμπόριο: Μείωση τζίρου -5,2% (9ος 2015/9ος 2014)