Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εντοπισμού και ανάδειξης πεζοπορικών-περιηγητικών διαδρομών μέσα στα όρια του Δήμου ώστε να ενταχθούν σε ένα Πανελλήνιο δίκτυο μονοπατιών.

Ιστορικά τα μονοπάτια ξεκίνησαν να δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της εποχής στη βάση της επικοινωνίας με γειτονικούς οικισμούς, ανταλλαγής προϊόντων και ανάπτυξης του εμπορίου.

Εμφάνιση μονοπάτια.png

Σήμερα τα ίδια αυτά μονοπάτια μπορούν να συμβάλουν από διαφορετική σκοπιά στην ανάπτυξη των οικισμών και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσω του πεζοπορικού ή περιηγητικού τουρισμού δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις παραδόσεις, να ψυχαγωγηθεί και να νιώσει την χαρά της περιήγησης και της ανακάλυψης.

Στα πλαίσια αυτά καλούνται και όσοι θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια και να συνδράμουν με τη γνώση τους, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπεύθυνος Α. Μάκρας, στα τηλέφωνα 2551350097 και  6970141550.

Εμφάνιση μονοπάτια1.png

Προηγούμενο άρθροΣχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην XVI Mηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρουμε με το ΕΚΑΒ Θράκης