Την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της Θράκης σε όλους τους τομείς αποφάσισε να δρομολογήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Για τον σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία και υπό την προεδρία του ιδίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής που συγκάλεσε για την προώθηση θεμάτων κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:

ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής,

ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,

ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας,

ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης

και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας,

ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος,

οι γ.γ. των παραγωγικών υπουργείων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναλύοντας την πρωτοβουλία της ελληνικής πολιτείας, υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της Θράκης ως κόμβου ενεργειακών, μεταφορικών και εκπαιδευτικών δικτύων και τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων για την υλοποίηση έργων που θα αποκαταστήσουν και θα ενισχύσουν τη διασύνδεση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υιοθέτησης αναπτυξιακών κινήτρων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού της περιοχής.

Στη σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, η σημασία της ενίσχυσης της έρευνας και της εκπαίδευσης ως εργαλείων ανάπτυξης, ενώ εξετάστηκαν πολιτικές για την προώθηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής.

www.newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΜακελειό στην Κωνσταντινούπολη – 36 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες!
Επόμενο άρθροΟι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος (του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή)