Εκδηλώσεις Μνήμης & Ιστορικής Γνώσης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη

Στο Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνα Βισβίζη» στην πλατεία Φάρου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και κατάθεση στέφανων

Η απόφαση για την καθιέρωση σε πανελλήνια κλίμακα της 6ης Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού εγκρίθηκε με σχετικό ψήφισμα στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών (Διδυμότειχο, Ιούνιος 2006).

Η επετειακή εκδήλωση μνήμης πραγματοποιείται από την ΕΠΟΦΕ και με την υποστήριξη των:

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ΠΑΜΘ/Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Έβρου.

Το απόγευμα στις 8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πόλεως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Θεολόγου-Εκκλησιαστικού Ιστορικού, Νομικού και Συγγραφέα κ.Ιωάννη Σιδηρά με θέμα: «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗ 1913-1918» (Ιστορική Αναψηλάφηση του ολέθρου της Εθνοκαθάρσεως των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης κατά την περίοδο των Βαλκανικών και του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου).

Επίσης ο Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» πραγματοποιεί υπό την αιγίδα της ΕΠΟΦΕ επετειακή εκδήλωση μνημοσύνης και ιστορικής γνώσης για τα πάθη των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, που περιλαμβάνει τις ενότητες:

ΗΧΟΣ: Τραγούδια από τη Χορωδία «Φωνές της Θράκης».

ΕΙΚΟΝΑ: Φωτογραφική Έκθεση από την προσωπική συλλογή του κ. Μιχάλη Πατέλη.

 

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

Προηγούμενο άρθροπατήρ Ιωάννης Θεοδώρου: 180 χρόνια απο το μαρτύριο των Νεομαρτύρων 5 Αγίων απο τη Σαμοθράκη στη Μάκρη
Επόμενο άρθροΑποχή από την υποβολή δηλώσεων ανακοίνωσαν λογιστές – φοροτεχνικοί