Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταμάτη Γκατζίδηστη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας για την κακή κατάσταση των δρόμων στο κεντρικό και Β. Έβρο

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Κεντρικού και Βορείου Έβρου που καθημερινά ταλαιπωρούνται από την άθλια κατάσταση των οδικών δικτύων . Ιδιαίτερα δε μετά και τις πρόσφατες χιονοπτώσεις η κυκλοφορία είναι πια ανυπόφορη, και επικίνδυνη.

Οι ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση ανήκουν διαχρονικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ακολουθώντας τις μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ εγκατέλειψαν το οδικό δίκτυο της περιοχής μας στην τύχη του.

Πιο συγκεκριμένα:

Η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που έχει στην ευθύνη της την συντήρηση του οδικού δικτύου από τη Μάντρα μέχρι το Ορμένιο, βρίσκεται σε κατάσταση κυριολεκτικά αποσύνθεσης. Πιο συγκεκριμένα:

* Οι μνημονιακές απαγορεύσεις για νέες προσλήψεις αποδεκάτισαν κυριολεκτικά τις τεχνικές υπηρεσίες. Το προσωπικό που απέμεινε είναι ελάχιστο και στην υπηρεσία αυτή, που έχει στην ευθύνη της τη συντήρηση οδικού δικτύου 750 χιλιομέτρων, πριν 15 χρόνια υπηρετούσαν στο εργοτάξιο του Σοφικού 25 εργαζόμενοι, σήμερα απέμειναν μόνο 5.

* Η τελευταία πρόσληψη στις Τεχνικές υπηρεσίες έγινε το 1996 πριν από 21 χρόνια. Και ο νεώτερος εργαζόμενος είναι ηλικίας 55 χρόνων.

* Υπάρχουν ελάχιστα «γερασμένα» μέσα στη διάθεση των εργαζομένων( ένα JCB, 3 φορτηγά και 2 αλατιέρες με μαχαίρι). Η τελευταία φορά που η αρμόδια υπηρεσία ενισχύθηκε με 2 φορτηγά ήταν πριν από 13 χρόνια το 2004.

Και η κοροϊδία με τον αμαρτωλό και αιματοβαμμένο κάθετο άξονα, που κατάντησε της Άρτας το γεφύρι, συνεχίζεται από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση βρίσκονται και οι δρόμοι εντός των δημοτικών και κοινοτικών ορίων, που την ευθύνη συντήρησης έχουν οι Δήμοι. Η κατάσταση των δρόμων αυτών συνεχώς χειροτερεύει και μετατρέπονται σε «κολυμπήθρες» με τις πρώτες βροχές. Οι περικοπές από το 1ο , 2ο και 3ο μνημόνιο έχουν φέρει τους Δήμους στην αδυναμία, να μην μπορούν να κάνουν σοβαρές παρεμβάσεις και να περιορίζονται ( με τα κουβαδάκια) σε μπαλώματα.

Βαρύτατες όμως είναι οι ευθύνες που έχουν διαχρονικά και οι τοπικές αρχές (περιφέρεια , Νομαρχία, Δήμοι) που όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αντιλαϊκές πολιτικές που ακριβά πληρώνουν καθημερινά οι Εβρίτες οδηγοί με την καθημερινή τους ταλαιπωρία, την πρόκληση εκατοντάδων ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών

Μπροστά σ’ αυτήν κατάσταση η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Εβρίτες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε αγώνα, να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Έβρου και στους Δήμους, με σύγχρονο εξοπλισμό και να διεκδικήσουν ακόμα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση του εθνικού, επαρχιακού και αστικού οδικού δικτύου του Έβρου.

Προηγούμενο άρθροΑπό το Σουφλί είναι ο υπερτυχερός της κλήρωσης του Τζόκερ, που κερδίζει το ποσό των 782.518 €
Επόμενο άρθροΤσίκας Θεόδωρος: «Στην μέγγενη του Εθνικισμού η Δημοκρατική Ευρώπη»