ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ & ΠΑΙΔΙΑ

Ένα ακόμη δυσβάστακτο χαράτσι εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι γονείς μέσα σε συνθήκες μεγάλης φοροεπιδρομής ,φτώχειας και ανεργίας , αφού η πλειοψηφία του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει διπλασιάσει και τριπλασιάσει τα τροφεία των παιδικών σταθμών τη στιγμή που πολλά παιδιά έχουν μείνει εκτός. Ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα τροφεία κυμαίνονται από 20 – 120€ το μήνα. Το πιο τραγικό, δηλωτικό και της αναλγησίας ότι σε γονείς με εισόδημα από 0€ έως 5000€ και 5001 έως 10.000€ επιβλήθηκαν τροφεία 20 και 35 ευρώ αντίστοιχα (ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 0 και στις δύο κατηγορίες). Ίσως χάριν της ισότητας , της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού ………

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιλαϊκή ενέργεια. Ήδη εφαρμόζονται τέτοιες και θα ακολουθήσουν κι άλλες , αφού η δημοτική αρχή αποδέχεται την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, καλεί στη στήριξη του μνημονίου γιατί «δεν υπάρχουν χρήματα και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε». Δηλαδή, το όλοι σημαίνει να πληρώνουν οι φτωχοί για τους φτωχότερους, να μοιραστούμε τη φτώχεια μας για να βγαίνουν « λάδι» οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να θησαυρίζουν από την κρίση.

Καλούμε όλους τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους στο πλευρό του ταξικού κινήματος να αγωνιστούμε για να παρεμποδίσουμε και τελικά να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που μας εξαθλιώνει καθημερινά, ιδιωτικοποιεί βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά, υποθηκεύει στο κέρδος των καπιταλιστών τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών μας

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για

•Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών.

• Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.

• Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών μεταναστών, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.

• Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς, με ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτόφωρο και κύμα μηνύσεων από την Αστυνομία για τα κυνηγετικά όπλα…
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών–Μεταφορών κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και του γενικού γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιου Δεδέ στον Ο.Λ.Α.