Στον Κοσμά Πανταζή μίλησε ο Πρωταθλητής Στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας ο οποίος πριν λίγο καιρό πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όντας μάλιστα σχεδόν 21 ετών.

Ο Γκούρλιας μίλησε για αυτό το μετάλλιο, για τον στίβο γενικότερα, ενώ τόνισε πως αν κάποιος έχει αγάπη για αυτό που κάνει μπορεί να πάει ψηλά.

Η συνέντευξη:

Μάρκο στις 19 Ιουνίου πανηγύρισες την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 5χλμ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Πάτρα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το μετάλλιο για σένα;

Είναι αρκετά σημαντικό ένας αθλητής στην ηλικία των 21 ετών να διεκδικεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ διότι του δίνει μία καλή προοπτική έτσι ώστε να συνεχίσει και να θέτει καλύτερους στόχους.

Πίσω από σένα τερμάτισε ο Καλλίας του ΑΟ Μυκόνου, αλλά κατά 10 δευτερόλεπτα! Περίμενες αυτή τη διαφορά;

Ναι, εξαρχής θεωρούσα ότι ο Χρήστος Καλλίας θα πρωταγωνιστούσε και θα βρισκόταν στα 3 πρώτα μετάλλια, καθώς είχε κάνει αρκετά καλή εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωταθλημα στα 10χλμ. ‘Οσο αφορά τη διαφορά με το Χρήστο πίστευα πως θα ηταν πιο κοντά από 10 δεύτερα έτσι ώστε να είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό για καλύτερες επιδόσεις, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου (γίνεται 21 το Σεπτέμβρη) έχεις καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής. Τι πιστεύεις ότι επιφυλάσσει το μέλλον;

Είμαι αρκετά χαρούμενος που σε σχετικά μικρή ηλικία έχω αγωνιστεί σε όλους τους διεθνείς αγώνες των κατηγοριών και μου έχουν δώσει ευχάριστες στιγμές και εμπειρίες. Το μέλλον επιφυλάσσει αρκετή και σκληρή δουλειά, πιστεύω πολύ στη μεθοδική προσένγγιση του προπονητή μου και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ανήκεις στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, έναν σύλλογο της επαρχίας που όμως έχει βγάλει πάρα πολύ καλούς αθλητές και συνεχίζει να το κάνει. Πως αισθάνεσαι που είσαι μέλος της οικογένειας του Εθνικού;

– Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι για το σύλλογο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης διότι θεωρώ πως είναι ένας σύλλογος που αγαπάει και στηρίζει τον αθλητισμό και τους αθλητές, είναι σωματείο που έχει μεγάλη ιστορία σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον στις μέρες μας να ακολουθήσει το δρόμο του πρωταθλητισμού;

Είναι εύκολο για κάποιον να ακολουθήσει το μονοπάτι του πρωταθλητισμού αρκεί να αγαπάει αυτό που κάνει και να έχει όνειρα σε δύσκολες και εύκολες συνθήκες. Βέβαια διανύουμε μία δύσκολη περίοδο στη χώρα μας η οποία αγγίζει και τον αθλητισμό.

Τι θα έλεγες στα μικρά παιδιά που ξεκινάνε τώρα να ασχολούνται με το στίβο;

Στα παιδάκια που δείχνουν ενδιαφέρον για τον κλασικό αθλητισμό, σαφώς και θα τους πρότεινα να ασχοληθούνε, γιατί θα αποκτήσουν πειθαρχία που θα τους βοηθήσει και στη ζωή τους γενικότερα.

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Ο επόμενος μου στόχος είναι το διεθνές μίτινγκ Hausden Zolder στα 5000 μέτρα ο οποίος είναι και ο φετινός μεγάλος μου στόχος. Θέλω και μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο απ’ το ατομικό μου ρεκόρ επειδή έχω δουλέψει πολύ καλά.

Σε ποιους αφιερώνεις το μετάλλιο;

Το πρώτο μου πανελλήνιο χρυσό μετάλλιο, το αφιερώνω στους ανθρώπους οι οποίοι μέσα από συζητήσεις με έκαναν να αγαπήσω των αγώνα μου στον Κλασικό αθλητισμό.

***  Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μέσω e-mail. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Μάρκο για την υπομονή του και για την ευγένεια του καθώς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και δέχτηκε με μεγάλη χαρά όταν του το πρότεινα.  Καλή συνέχεια, με υγεία και πολλές επιτυχίες Μάρκο!

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΔείτε το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού!
Επόμενο άρθροΠροπονητής της ΠΑΕ Νίψας ο Δημήτρης Αποστολίδης!