Μία πολύ σπουδαία είδηση έγινε γνωστή σήμερα το απόγευμα, καθώς ο αθλητής Γιώργος Κελεσίδης του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχει με την Εθνική Εφήβων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Ανδρών – Εφήβων που διεξάγεται 25-29 Μαΐου στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ο Κελεσίδης είναι γεννημένος το 2002 και κανονικά θα αγωνιζόταν στην κατηγορία των Παίδων, αλλά λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων του έχει προωθηθεί στην αμέσως επόμενη κατηγορία.  Το Ευρωπαϊκό θα είναι μία μεγάλη εμπειρία για τον αθλητή του ΟΕΓΑ καθώς σε αυτό θα βρίσκονται σπουδαία ονόματα του αθλήματος, μεταξύ αυτών και οι Ελευθέριος Πετρούνιας & Βλάσης Μάρας.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό:

ΑΝΔΡΕΣ: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου.
ΕΦΗΒΟΙ: Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Άγγελος Κοντεσίδης, Γιώργος Προβιάς, Στέφανος Τσολακίδης.

Πριν από την Ελβετία βέβαια, ο Κελεσίδης μαζί με τους προπονητές του θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Εφήβων – Ανδρών που διεξάγεται στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» στη Μίκρα στις 7-8 Μαΐου.

Πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο τον αθλητή, στους προπονητές του Δημήτρη Μπαξεβανίδη & Θεόδωρο Μπουτάκη και στον ειδικό συνεργάτη του ΟΕΓΑ Ελευθέριο Μπουτάκη!

Η ανακοίνωση του ΟΕΓΑ:

«Κοινοποιούμε το δελτίο τύπου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας που αναφέρει, την δήλωση των ονομάτων που θα συμμετέχουν στη σύνθεση των Εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Βέρνης(Ελβετία) 25-29 Μαϊου 2016.
Στην ομάδα των εφήβων δηλώθηκε και ο αθλητής του συλλόγου μας ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ γεννηθείς 30-11-2002.
Συγχαρητήρια στο ΓΙΩΡΓΟ για την σκληρή και αξιέπαινη προσπάθειά του, στον προπονητή του ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, στον ειδικό συνεργάτη ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ και στον προπονητή ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ για την στήριξη, τις γνώσεις και την καθοδήγησή τους.
Του ευχόμαστε όλοι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Ανδρών, που θα διεξαχθεί 7-8 Μαϊου στην αίθουσα “Ιω.Μελισσανίδης”στην Μίκρα Θεσ/κης». 

Το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας:

«Η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βέρνη της Ελβετίας (25-29 Μαΐου), ξεκίνησε για τις Εθνικές ομάδες με την ονομαστική δήλωση των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση.

Η δήλωση των ονομάτων των συμμετεχόντων ένα μήνα πριν από την έναρξη των αγώνων αποτελεί τυπική διαδικασία βάσει των διεθνών κανονισμών, ωστόσο η οριστική σύνθεση των Εθνικών ομάδων θα αποφασιστεί μετά τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατηγορία ανδρών, εκτός από τους πέντε δηλωθέντες αθλητές, υποψήφιοι είναι επίσης ο Χρήστος Λυμπανοβνός, που πήρε μέρος στο πρόσφατο προ-Ολυμπιακό τουρνουά και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του, ενώ στην κατηγορία εφήβων έχει δηλωθεί μεταξύ άλλων ο 16χρονος Στέφανος Τσολακίδης, ανιψιός του Ολυμπιονίκη του δίζυγου Βασίλη Τσολακίδη.

Οι αθλητές που δηλώθηκαν:
ΑΝΔΡΕΣ: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου.
ΕΦΗΒΟΙ: Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Άγγελος Κοντεσίδης, Γιώργος Προβιάς, Στέφανος Τσολακίδης.

Τα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης, που θα φιλοξενηθούν αμφότερα στη Βέρνη (άνδρες – έφηβοι: 25-29 Μαΐου, γυναίκες – νεανίδες: 1-5 Ιουνίου), περιλαμβάνουν το ομαδικό αγώνισμα, το οποίο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί με το σύστημα «5-3-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 3 εκτελέσεις ανά όργανο, όλες οι βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη), ενώ στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων ισχύει το σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 εκτελέσεις ανά όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη)».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΕνωμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι φορείς του Έβρου
Επόμενο άρθροΒαλκανικό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου τον Ιούνιο στην Αλεξανδρούπολη!