Άκης Γεροντόπουλος: Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή και συνέχεια

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:22
441 0

«Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή και συνέχεια, πάνω από κόμματα και πρόσωπα». Αυτό τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, στη συνάντηση που οργάνωσε ο νυν Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ με τους προκατόχους του, παρουσία και του επίσης ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη.

Όσον αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε: «Η ελληνική γλώσσα αποτελεί τον συνεκτικό ιστό των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Γης. Γι’ αυτό απαιτείται διαχρονικά από όλους μας να κάνουμε τα πάντα για την διατήρηση αλλά και την μεγαλύτερη διάδοση της. Με την στήριξη και την συνεχή ενίσχυση τόσο των ελληνικών σχολείων, όσο και των Κέντρων και Τμημάτων Ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν σε αρκετά Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα ξένων χωρών».

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τον κ.Κουίκ για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της συνάντησης, αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα Πατριαρχεία μας. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αποτελούν τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού. Συνδέουν και κρατούν ενωμένους τους Έλληνες σε κάθε μέρος του Πλανήτη, ενώ αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές μας σε χώρες και περιοχές όπου η πατρίδα μας δεν διαθέτει διπλωματική εκπροσώπηση. Γι’ αυτό απαιτείται να τα στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε», σημείωσε με έμφαση ο κ.Γεροντόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση Για την κατασκευή διοδίων στο Αρδάνιο και πλευρικών διοδίων στη Μέστη. Νέο χαράτσωμα στους Εβρίτες . Πρόσθετα εμπόδια στην απομόνωση του Έβρου.

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουλίου 2019 0
Η Τ.Ε Έβρου του ΚΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατασκευή διοδίων στο Αρδάνιο και πλευρικών διοδίων στη Μέστη.…

Δύο νέοι ΧΥΤΥ σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαΐου 2018 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο έργα που αφορούν στην κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής…

Σύμβουλος του Ερντογάν ζητάει την «ανακατάληψη» Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης από τον Χουλουσί Ακάρ

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Φεβρουαρίου 2017 0
του Γιάννη Πετρίδη Ο Τούρκος αρθογράφος Αϊχάν Ντεμίρ και ένας από τους πολλούς συμβούλους τύποις δημοσιογράφους του Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει συγχαρητήρια…