Με το χθεσινό Δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας σε συνέχεια της διήμερης επίσκεψής του στον Έβρο με αφορμή την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τους Δήμους μας στις 12 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2021, ανακοίνωσε την παροχή του ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την  αποκατάσταση υποδομών.

Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, τα ποσά που αντιστοιχούν στην πληρωμή του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών καθώς και απλών κατασκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση της οικοσκευής, σε πολίτες των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει μία συντονισμένη κίνηση υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων και έργων υποδομής που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται δίπλα στον Εβρίτη και με άμεσες ενέργειες στηρίζει τον κόπο του και βάζει τις βάσεις για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον μαζί του.

O Πρόεδρος της Δ.Ε. Έβρου                                                                                     

 της Νέας Δημοκρατίας

  Άκης Παρασκευόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣτην κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων (βρόχινων) στην οδό Κικόνων, προέβη η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Επόμενο άρθροΚραυγή αγωνίας Μαυρίδη προς Κεραμέως για τα 2 τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα