”Άκυρο” από το ΓΕΣ στον τομέα Άμυνας της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:52
805 0

Του Ηλία Προύφα 

kranosgr.blogspot.com

 

”Απαγορευτικό” από το ΓΕΣ, σε ”χακί” επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Τομεάρχη Άμυνας, Βουλευτή Α’ Αθηνών, Βασίλειο Κικίλια, τον Αν. Τομεάρχη, Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Βουλευτή Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα, πραγματοποίησαν περιοδεία στον  Έβρο.

Έγκαιρα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και προκειμένου μαζί με την περιοδεία σε ακριτικές πόλεις να επισκεφθούν και στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΣΞ,  κατέθεσαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, την απαιτούμενη αίτηση χορήγησης άδειας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας το αίτημα του τομέα άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το ΓΕΣ, με αιτιολογικό ότι η επίσκεψη θα γινόταν το Σάββατο, όπου δεν μπορούσαν να δεχθούν επισκέψεις!!!

Έκπληκτα τα υψηλόβαθμα στελέχη, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο ήταν ενήμερος από το ΓΕΣ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο νέος Αναπληρωτής Παναγιώτης Ρήγας, για το αίτημα των καθ’ ύλην αρμόδιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την Άμυνα και εάν έχουν εμπλοκή με την απόρριψη του αιτήματος.

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι οι κύριοι Κικίλιας και Δημοσχάκης παρόλο που θεωρούν το συμβάν υποτιμητικό απέναντί τους, λόγω σεβασμού και μόνο προς το στράτευμα δεν ασχολήθηκαν επίσημα με το θέμα. Μετά και την τελευταία τους ερώτηση για τα αναδρομικά των στελεχών των ΕΔ, θα επανέλθουν ξανά κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας όλα τα ”καυτά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί.

Σχετικά άρθρα

Συμπεράσματα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. του Δ.Μακροδημοπουλου

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουλίου 2016 0
Οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία με αποκορύφωμα την τελευταία στο αεροδρόμιο Αττατούρκ στην Κων/πολη, σε συνδυασμό με το κουρδικό…

Κρύστα Μπαμπούρα για Δέλτα Έβρου-Φέρες: Γιατί η απερχόμενη Δημοτική αρχή εγκατέλειψε αυτόν τον θησαυρό που τόσο απλόχερα μας έδωσε η φύση;

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2019 0
Γιατί η απερχόμενη Δημοτική αρχή εγκατέλειψε αυτόν τον θησαυρό που τόσο απλόχερα μας έδωσε η φύση; Θα ενεργοποιήσουμε άμεσα το…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ 28 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ; (γράφει Νικόλαος Παπανικολόπουλος)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουνίου 2018 0
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ :  ΥΠΑΡΧΟΥΝ 28 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ  ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ; ΚΑΙ  ΠΟΣΑ ΑΠΟ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…