”Άκυρο” από το ΓΕΣ στον τομέα Άμυνας της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:52
712 0

Του Ηλία Προύφα 

kranosgr.blogspot.com

 

”Απαγορευτικό” από το ΓΕΣ, σε ”χακί” επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Τομεάρχη Άμυνας, Βουλευτή Α’ Αθηνών, Βασίλειο Κικίλια, τον Αν. Τομεάρχη, Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Βουλευτή Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα, πραγματοποίησαν περιοδεία στον  Έβρο.

Έγκαιρα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και προκειμένου μαζί με την περιοδεία σε ακριτικές πόλεις να επισκεφθούν και στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΣΞ,  κατέθεσαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, την απαιτούμενη αίτηση χορήγησης άδειας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας το αίτημα του τομέα άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το ΓΕΣ, με αιτιολογικό ότι η επίσκεψη θα γινόταν το Σάββατο, όπου δεν μπορούσαν να δεχθούν επισκέψεις!!!

Έκπληκτα τα υψηλόβαθμα στελέχη, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο ήταν ενήμερος από το ΓΕΣ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο νέος Αναπληρωτής Παναγιώτης Ρήγας, για το αίτημα των καθ’ ύλην αρμόδιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την Άμυνα και εάν έχουν εμπλοκή με την απόρριψη του αιτήματος.

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι οι κύριοι Κικίλιας και Δημοσχάκης παρόλο που θεωρούν το συμβάν υποτιμητικό απέναντί τους, λόγω σεβασμού και μόνο προς το στράτευμα δεν ασχολήθηκαν επίσημα με το θέμα. Μετά και την τελευταία τους ερώτηση για τα αναδρομικά των στελεχών των ΕΔ, θα επανέλθουν ξανά κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας όλα τα ”καυτά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί.

Σχετικά άρθρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 17 χρόνια από τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου – 17 χρόνια εγκαταλειμμένο το παλιό Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαρτίου 2020 0
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Το ρεπορτάζ εκείνης εποχής έγγραφε: Το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη,…

Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολεως κ.κ. Άνθιμο για την ονομαστική του εορτή

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Σεπτεμβρίου 2017 0
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου . Το πρωί της…