Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου και της Ροδόπης

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:10
90 0

Άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Χθες, Τρίτη, ο αρμόδιος υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου στην περιοχή ενώ σήμερα πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε:

– Οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και προσδιορισμός των πληττομένων καλλιεργειών, υφιστάμενων υποδομών και αποθηκευμένων προϊόντων με τη συνεργασία υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ΕΛΓΑ.

– Κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των επιπτώσεων των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης. Ο κ. Λιβανός έδωσε εντολή να καταβληθούν αποζημιώσεις, όπως ορίζει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί το συντομότερο.

– Αντιστοίχως θα αποζημιωθούν μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων περιπτώσεις ζημιών σε αποθηκευμένα προϊόντα και εγκαταστάσεις υποδομών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται από χθες στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να οργανώσουν τη διαδικασία του εκτιμητικού έργου και να υποβάλλουν έκθεση προς τις υπηρεσίες και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός της εβδομάδας.

Σχετικά άρθρα

ΔΕΥΑΑ: Αποκατάσταση βατότητας με υλικό τύπου 3Α , αγροτικής οδοποιίας σε τομές που δημιουργήθηκαν από διαρροές του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου ελαιώνα Μάκρης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουνίου 2021 0
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Αποκατάσταση βατότητας με υλικό τύπου 3Α , αγροτικής οδοποιίας σε τομές που δημιουργήθηκαν από διαρροές…

Δακτυλιώσεις Πελαργών στον Πόρο

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουνίου 2021 0
Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, έκανε τις ετήσιες δακτυλιώσεις νεοσσών Πελαργών…