ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.

Έως ότου όμως προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων (το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας), θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο την παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.

Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.

Επαναλαμβάνουμε τέλος το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους και φορείς, να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ      ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθροΜαρία Γκουγκουσκιδου: ΝΑΙ στη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου
Επόμενο άρθροΚ. Σιφναίος: Στις 25 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το FSRU της Gastrade – Η Αλεξανδρούπολη κέντρο ενεργειακής ασφάλειας για όλη την περιοχή