Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Ο Άγιασμός πηγαίνει στην ψυχή. Δε μπορούμε να αγνοήσουμε τα φάρμακα!

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Μαρτίου 2020
274 0

Συνέντευξη στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παραχώρησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, σχετικά με το μεγάλο θέμα που ταλανίζει εδώ και μέρες ολόκληρη τη χώρα μας, σχετικά με το νέο κορωνοϊό. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Αγία Γραφή λέει να τιμάτε τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο πιστός που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να έρθει το απόγευμα όταν η Εκκλησία δεν έχει πολύ κόσμο και να ανάψει το κερί του και να κάνει την προσευχή του. Εμείς τους Ναούς δεν πρόκειται να τους κλείσουμε. Όποιος δε μπορεί όμως να έρθει στην Εκκλησία να μην έρθει, ας το αποφύγει. Νομίζει κανείς ότι επειδή είναι πιστός τα μικρόβια δεν θα τον πλησιάσουν; Οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν;»

Τέλος για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τη μετάδοση της νόσου μέσω αυτού, ο Μητροπολίτης μας δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε ενεργεί και δε βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη; Αν έχεις μεγάλη πίστη, μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα από την Αλεξανδρούπολη ως την Σαμοθράκη. Αν δεν έχεις όμως; Πρέπει να προσερχόμαστε με πίστη για τη Θεία Κοινωνία και όχι με διάθεση επίδειξης. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Και αν ο Θεός θέλει να δοκιμαστούμε;»

Σχετικά άρθρα