Άννα Διαμαντοπούλου: “Όλοι μας να περνάμε ένα τριήμερο το χρόνο στον Έβρο!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 17 Ιουλίου 2021
86 0

Όπως αναφέρει η  πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

“Πάμε Έβρο;!!

Πέρσι ο Έβρος μονοπώλησε για εβδομάδες την επικαιρότητα .Ήταν μια από τις μεγάλες κρίσεις που έζησε η γενιά μας. Κάναμε τότε μια οικογενειακή συμφωνία, ότι μόλις ανοίξει η καραντίνα θα πάμε στον Έβρο.

Πρώτο τετραήμερο εκδρομής λοιπόν στα σύνορα. Μια καταπληκτική και διαφορετική εκδρομή. Έχω πάει πολλές φορές και κάθε φορά ανακαλύπτω καινούριες ομορφιές και ιδιαιτερότητες: Αλεξανδρούπολη ,Φέρρες, Τυχερό, Σουφλι, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Ορμένιο, Πετρωτά, Δάσος της Δαδιάς, Δελτα του ποταμού , το τεράστιο αμυντικό έργο του φράκτη, το Πανεπιστήμιο, τα μουσεία, οι εκκλησίες, το χωριό των πελαργών .

Ωραία ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο και αισθητική, ενδιαφέρουσα κουζίνα, και ιδιαίτερα προϊόντα από σπαράγγια μέχρι μεταξωτά. Αυτό όμως που δίνει μια άλλη αίσθηση στην τουριστική περιήγηση είναι το ότι βιώνεις κάθε στιγμή ότι είσαι στα σύνορα . Όσο ανεβαίνεις προς βορρά μπαίνεις σε χωριά με πολύ περιποιημένα κλειστά σπίτια( μετανάστες) και χωρίς έναν άνθρωπο..

Εκεί που αρχίζει και τελειώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη μια ανάσα από τους γείτονες Τούρκους. Από ανθρώπους που μέχρι ένα χρόνο πριν μπαινόβγαιναν για τουρισμό ψώνια υπηρεσίες όπως κι εμείς. Τώρα κλειστά σύνορα παγωμένες σχέσεις και δύσκολες φρέσκιες πάλι μνήμες.

Συνάντησα φίλους από τους τους πολλούς που έκανα μέσα από την πολιτική διαδρομή μου από τη δουλειά μου ως μηχανικός (είχα μελέτες για τρία χρόνια εκεί) και από το πανεπιστήμιο.

Αλλά έκανα και καινούριους φίλους μ αυτή την ευκολία που έχουμε ως Έλληνες να ανταμώνουμε και να δένουμε εύκολα αρκεί να υπάρχει αυτό που μας ενώνει. Όλοι την ίδια κραυγή! Φοβούνται την ερήμωση την μαζική φυγή των νέων ανθρώπων. Ο τουρισμός ήταν από Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία… η πανδημία και τα γεγονότα ανέτρεψαν τα πάντα. Ξέρω ότι μπορούμε να γράφουμε ώρες για το τι δεν έγινε και το τι μπορεί να γίνει στον Έβρο.

Εγώ την ανάρτηση την κάνω για να πω κάτι που μπορούμε εμείς ως πολίτες να κάνουμε. Όλοι μας να περνάμε ένα τριήμερο το χρόνο στον Έβρο!

Μια επιδότηση του αεροπορικού εισιτηρίου και όλα τα αλλά θα τα οργανώσει η τοπική οικονομία. Εμείς μια ομάδα με 15 φίλες ετοιμάζουμε την άνοδό μας τέλη Σεπτέμβρη. Τι λέτε πάμε Έβρο;”

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΑΑΔΕ Ανεξάρτητη.ρχή Δημοσίων Εσόδων ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ"

Μπορεί να είναι εικόνα φύση και λίμνη

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Σχετικά άρθρα

«Εντατικές Μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: στο πλευρό του βαρέως πάσχοντα»

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2018 0
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τα βαρέα περιστατικά ενηλίκων νοσηλεύονται σε 4 μονάδες: α) την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στην οποία λειτουργούν…

Δημοσκοπήσεις: Συντριπτική στήριξη της κοινής γνώμης στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2020 0
Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό μετά τους εκβιασμούς από την Τουρκία και τον Ερντογάν επιδοκιμάζει η συντριπτική…