Την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την παρακολούθηση της άσκησης “Παρμενίων 2015”. Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο και την ακρίβεια των πυρών, τόνισε ότι “γίνεται εξαιρετική δουλειά και συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση”.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάστε εσείς. Η πατρίδα μας όμως βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία. Η κατάσταση σε αυτό το τρίγωνο είναι κατάσταση έντασης. Οι εντάσεις αυτές διευρύνουν τον κύκλο και την υφή σύγχρονων προκλήσεων. Όμως βρισκόμαστε και εν μέσω μίας άλλης κρίσης της προσφυγικής, που είναι πρόκληση για την Ευρώπη. Η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει τα καταλαβαίνουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε και από τους γείτονες μας να πράξουντο ίδιο».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκει και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης: «Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πόρων, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλου πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως το μισθολογικό, μέχρι την διαφάνεια και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Γι αυτό μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και προχωρούμε άμεσα στο επίδομα παραμεθωρίου».Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολη συγκυρίας η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό.

 

ΠΗΓΗ www.onalert.gr

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ε.ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΔΡΙΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟ
Επόμενο άρθροΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΩΤΕΣ «ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ