Άφησαν τα νησιά και… έπιασαν τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2016
262 0

Του Αλέξανδρου Κόντη

Τα περάσματα του Έβρου έβαλαν στο στόχαστρό τους οι Τούρκοι δουλέμποροι, μετά το μπλόκο στο Αιγαίο -και με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ- που είχε ως αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι ροές μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.

Οι πρόσφυγες που διέσχισαν παράνομα τον Έβρο τους πρώτους μήνες του 2016 ήταν δέκα φορές περισσότεροι. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι συνοριοφύλακες του ακριτικού νομού, ο φράχτης που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού έχει κυριολεκτικά… τρυπήσει.

Μιλώντας στη Realnews, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Εβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς, αναφέρει πως οι διακινητές προκαλούν συνεχώς φθορές στα συρματοπλέγματα και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν ως μέτρο αποτροπής της παράνομης διέλευσης, τονίζοντας πως το προσωπικό επιτήρησης του φράκτη περιορίζεται στους δύο αστυνομικούς, από τους πέντε που ήταν αρχικά.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2018 0
Δύο Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού πρόκειται να υπογραφούν κατά τη διάρκεια τελετής…

Ο Εθνοϊερομάρτυρας Σμύρνης Χρυσόστομος και το ανεκπλήρωτο όραμα της ιδρύσεως αυτονόμου κράτους στη γη της Ιωνίας (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ο Εθνοϊερομάρτυρας Σμύρνης Χρυσόστομος και το ανεκπλήρωτο όραμα της ιδρύσεως αυτονόμου κράτους στη γη της Ιωνίας Η ίδρυση αυτόνομου κράτους…