Άφησαν τα νησιά και… έπιασαν τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2016
297 0

Του Αλέξανδρου Κόντη

Τα περάσματα του Έβρου έβαλαν στο στόχαστρό τους οι Τούρκοι δουλέμποροι, μετά το μπλόκο στο Αιγαίο -και με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ- που είχε ως αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι ροές μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.

Οι πρόσφυγες που διέσχισαν παράνομα τον Έβρο τους πρώτους μήνες του 2016 ήταν δέκα φορές περισσότεροι. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι συνοριοφύλακες του ακριτικού νομού, ο φράχτης που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού έχει κυριολεκτικά… τρυπήσει.

Μιλώντας στη Realnews, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Εβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς, αναφέρει πως οι διακινητές προκαλούν συνεχώς φθορές στα συρματοπλέγματα και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν ως μέτρο αποτροπής της παράνομης διέλευσης, τονίζοντας πως το προσωπικό επιτήρησης του φράκτη περιορίζεται στους δύο αστυνομικούς, από τους πέντε που ήταν αρχικά.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Διακομιδή ασθενή από Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη με σκάφος του Λιμενικού

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαρτίου 2018 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, 60χρονος,…

Χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων σε βόρειο Έβρο και Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2018 0
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ανακοινώνουν τη χρηματοδότηση της…