Έβρος: Ανησυχούν την ΕΕ τα επεισόδια πυροβολισμών των Τούρκων προς την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Μαρτίου 2021
91 0

Την ανησυχία της για νέους πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά του Έβρου προς την Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων  Ίλβα Γιόχανσον, που επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή για 3 τέτοια περιστατικα από τη Frontex.

Ο επικεφαλής ττου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Φ. Λετζέρι, έστειλε επιστολή στην Κομισιόν για να προειδοποιήσει για τον αυξανόμενο αριθμό πυροβολισμών στην περιοχή του Έβρου.

«Ανησυχώ πάντα όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον, σε δημοσιογράφους, «ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινοι στόχοι».

Ο Λετζέρι διέταξε τους φρουρούς του Frontex να φορούν αλεξίσφαιρα μπουφάν όταν περιπολούν στην περιοχή.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σιγοβράζουν εδώ και ένα χρόνο, από τότε που η Άγκυρα ενορχήστρωσε μαζική εισβολή μεταναστων στην περιοχή του Έβρου.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις τους με την Τουρκία σε διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες που ξεκινά στις 25 Μαρτίου.

www.naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα με την αλιεία στο Θρακικό; (του Νικόλαου Παπανικολόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2018 0
Η πρόσφατη (28 Ιανουαρίου 2018) παραβίαση των εθνικών χωρικών μας υδάτων από δεκάδες τουρκικά αλιευτικά, στο Θρακικό Πέλαγος, από την…

Πορεία 4 χιλιομέτρων σε 15 ώρες …

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Οκτωβρίου 2015 0
Η γενιά των στρατιωτών που πολέμησαν στο μέτωπο των αλβανικών βουνών σχεδόν έχει κλείσει. Ορισμένοι, ελάχιστοι στον αριθμό, κράτησαν σημειώσεις…