Την Τετάρτη 09.02.2022, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού ΥΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιά και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γ. Ζαμπούκη, τον οποίο συνόδευε ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Πορτοκαλίδης.

Τέθηκε κυρίως το ζήτημα του πρώην Στρατοπέδου Παρμενίωνα, που σήμερα λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών δράσεων, αθλητισμού και πρασίνου ως «Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη», έκταση που έχει παραχωρηθεί από 20ετίας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση, που ήταν συνέχεια μια συζήτησης που έχει ανοίξει μεταξύ των δύο ενδιαφερόμενων μερών, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αναπτύχθηκαν το νέο πλαίσιο συνεργασίας, μιας και πλέον έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα ως προς τη συνολική διαχείριση των στρατιωτικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αρμοδιότητας ΥΕΘΑ.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας των δύο πλευρών, των έργων που έχουν υλοποιηθεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου και των μελλοντικών προοπτικών αξιοποίησής του στις χρήσεις γης που το ΓΠΣ υποδεικνύει. Ο Υφυπουργός ΥΕΘΑ, κατανοώντας το ζήτημα και τη σημασία που έχει η συνέχιση της αξιοποίησης του χώρου από τον Δήμο, με την εγκατάσταση εκεί νέων αθλητικών και σχολικών εγκαταστάσεων, δεσμεύτηκε να συζητήσει τις εναλλακτικές δυνατότητες, ως προς τη συνέχιση της παραχώρησης ή της οριστικής μεταβίβασης του χώρου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί εντός του μήνα, όπου οι δύο πλευρές αισιοδοξούν ότι θα οριστικοποιηθεί και το τελικό νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΕΘΑ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη
Επόμενο άρθροΔεν είναι μόνον η Μαριούπολη (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)