Έβρος: Ηχητικά κανόνια για την φύλαξη των συνόρων

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:38
106 0

Τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο, μήκους 200 χιλιομέτρων, έχουν εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με στόχο την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών και την καλύτερη φύλαξη του ατσάλινου φράχτη.

Δεκάδες πιλοτικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης εφαρμόζονται στον Έβρο, από ανιχνευτές ψεύδους μέχρι ηχητικά κανόνια μεγάλης εμβέλειας.

Αυτά τα κανόνια μπορούν να πιάσουν ήχους από πολύ μεγάλη απόσταση και συνεισφέρουν σημαντικά στην παρακολούθηση κινήσεων από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Στη μάχη της φύλαξης των συνόρων συμμετέχουν και drones, τα οποία με τη βοήθεια των χειριστών τους στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Υπάρχουν πάντως φωνές που ζητούν αυστηρό έλεγχο των τεχνολογίων για λόγους δημοκρατίας.

«Αυτό που βλέπουμε στα σύνορα, τον τρόπο αντιμετώπισης δηλαδή των ξένων πολιτών, αποτελούν συχνά πείραμα για τεχνολογίες που αργότερα θα χρησιμοποιηθούν και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πάτρικ Μπράιερ.

Το κέντρο επιχειρήσεων έχει δυνατότητα παρακολούθησης κάθε σημείου του φράχτη στον Έβρο ενώ λαμβάνει εικόνα από drones και ενημέρωση από τις περιπολίες που εκτελούνται συνεχώς. Όλα αυτά ενισχύθηκαν μετά τον περασμένο Μάρτιο και τα όσα συνέβησαν στον Έβρο.

Μετά τα γεγονότα του 2020, η Ελλάδα με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενίσχυσε και επέκτεινε τον φράχτη κατά μήκος του΄Έβρου ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

ΠΗΓΗ gr.euronews.com

Σχετικά άρθρα

Συσκέψεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και επιχειρηματικούς φορείς της Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιουνίου 2021 0
Συσκέψεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και επιχειρηματικούς φορείς της Θράκης Την Περιφερειακή…

URBI ET ORBI ERGA OMNES – Η ΥΠΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΘΕΟΣ ΔΩΡΕΑ ΤΟΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙΣ – ΤΟΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΩΣ ΤΟΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2019 0
URBI ET ORBI ERGA OMNES Η ΥΠΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΘΕΟΣ ΔΩΡΕΑ ΤΟΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙΣ ΤΟΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΩΣ…

Μια ευχάριστη και ουσιαστική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείο Απαλού 

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2020 0
Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Απαλό. Η πρόσκληση από τους μαθητές, τις μαθήτριες και την…