Έλεγχοι προσβασιμότητας σε πεζοδρόμους και στενά της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Απριλίου 2020
1458 0

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και σε συνεργασία με τους προϊσταμένους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και  του ΕΚΑΒ, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Ηλία Δαστερίδη, τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατορίων Καφέ – Μπαρ – Εστίασης Αλεξανδρούπολης κ. Νίκο Γεωργιάδη και  τον Πρόεδρο της Κοινότητας  Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ναϊτίδη,  έγινε επιτόπιος έλεγχος προσβασιμότητας των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος) μεσαίου βάρους και ύψους, στους δρόμους και τους πεζόδρομους του κέντρου της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις από τον έλεγχο, τις εισηγήσεις των αρμοδίων του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής και σε συνέχεια της γραπτής πρόσκλησης που προηγήθηκε προς επαγγελματίες, ιδιώτες και υπηρεσίες, ο Γιάννης Ζαμπούκης έδωσε εντολές για την απομάκρυνση αντικειμένων και αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους, με σκοπό την ελεύθερη, ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών  και των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Η καταγραφή και η απομάκρυνση των εμποδίων  θα συνεχιστούν με την φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας και το επόμενο διάστημα και οι έλεγχοι στο εξής θα είναι τακτικοί.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και τη στήριξη των συνετών επαγγελματιών που λειτουργούν σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό και τις κοινωνικές συνθήκες.

Σχετικά άρθρα

Την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Έβρου ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Σταύρος Κελέτσης

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαΐου 2020 0
Ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, που αφορά στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Έβρου, κατέθεσε χθες ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού…

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαρτίου 2018 0
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Κυριακή 25η Μαρτίου στην Ορεστιάδα, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις…