Έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το πρόγραμμα δημιουργίας και λειτουργίας των δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας. 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. 

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. 

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19. 

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19 εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας

https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2551022111.

Η εγγραφή στο ΚΕΠ υγείας είναι δωρεάν και γίνεται

  1. Με φυσική παρουσία στο γραφείο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κτίριο “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ”  επί της οδού Γ. Καρτάλη 2, κα Γιαννάκου Χρυσή, φυσικοθεραπεύτρια, 25510 22111 mail : [email protected] , ημέρες  & ώρες υποδοχής κοινού: Τρίτη  έως Πέμπτη  10.00π.μ. έως 13.00μ.μ.
  2. Διαδικτυακά στη διεύθυνση https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Προτείνουμε την ενημέρωση των δημοτών για την εγγραφή των δημοτών στο λογισμικό μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ZjjyeE54BsY&t=20s

Προηγούμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη αποκτά γεωπολιτική αξία στα μάτια Αμερικής και Ρωσίας
Επόμενο άρθροΝ. Γκαρά: « Η πανδημία σαρώνει και η κυβέρνηση κλείνει Περιφερειακά Ιατρεία και υποβαθμίζει Κέντρα Υγείας σε Έβρο & Περιφέρεια ΑΜΘ»