Με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό διαμορφώθηκε και στελεχώθηκε το οδοντιατρείο, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για τη διαχείριση-θεραπεία ευπαθών ομάδων.

Το νέο αυτό οδοντιατρείο υπό τη Δ/νση του Χρήστου Λίμα, Διευθυντή Χειρουργικής Παίδων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ, λειτουργεί με την εποπτεία και ιατρική ευθύνη της Επικουρικής Οδοντιάτρου κλάδου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Α. Ιωάννας Λ. Καραγιάννη και καθημερινά εξυπηρετεί στο ιατρείο 4 Β ́ των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (ΤΕΙ) του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ογκολογικούς ασθενείς, ασθενείς με χρόνια νοσήματα (νεοπλασίες, λοιμώδη νοσήματα) που χρήζουν ειδικής θεραπείας, άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), ευάλωτες ομάδες ασθενών καθώς και γυναίκες που θα προβούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και χρήζουν προγεννητικού οδοντιατρικού ελέγχου.

Οι κλινικές πράξεις που διενεργούνται είναι:

  • Προθεραπευτικός οδοντιατρικός έλεγχος ασθενών με νεοπλασίες που θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση – Χημειοθεραπείες-Ακτινοθεραπείες
  • Αντιμετώπιση επειγόντων οδοντιατρικών – στοματολογικών περιστατικών και επιπλοκών κατά τη διάρκεια ΧΜΘ-ΑΘ
  • Προμεταμοσχευτικός οδοντιατρικός έλεγχος και θεραπεία
  • Οδοντιατρική παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων
  • Προγεννητικός οδοντιατρικός έλεγχος πριν την έναρξη εξωσωματικής γονιμοποίησης
  • Οδοντιατρική εξέταση και θεραπεία ασθενών ΑΜΕΑ
  • Οδοντιατρική θεραπεία πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη ΧΜΘ-ΑΘ

Θερμά συγχαρητήρια στην ιατρική-επιστημονική ομάδα των εμπλεκόμενων κλινικών, που λαμβάνουν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν αυτό το νέο εγχείρημα, δεδομένου ότι η στοματική υγιεινή συμβάλει στην καλή ποιότητα ζωής των ασθενών, στην καλή εξέλιξη και επιτυχία της ΧΜΘ-ΑΘ.

Ολοκληρώνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οδοντιάτρο κ. Ελευθέριο Λ. Λυμπερακίδη, υιό
του αείμνηστου Λεωνίδα Λυμπερακίδη, που επί έτη παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες στο
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποδειγματική ευθύνη, ήθος και
επιστημονική δεοντολογία, για την ευγενή δωρεά οδοντιατρικής έδρας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αργυρίου: “Θα έχουμε συνάντηση με τον Δήμαρχο και έπειτα θα δούμε τις κινήσεις μας, πάνω στο θέμα των υπερωριών”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μπιάγκης: «Μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί από την κυβέρνηση οι λόγοι ματαίωσης της διαδικασίας πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης»