Έναρξη της πολιτιστικής διαδρομής με δράσεις προς την ημέρα των εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Ιανουαρίου 2016
399 0

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταστεγάζεται στο Καπνομάγαζο!

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2016 ανοίγουν για πρώτη φορά οι πόρτες του ιστορικού αυτού κτιρίου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της πολιτιστικής διαδρομής με δράσεις προς την ημέρα των εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις 5 παραστάσεις της «Ανθρωποβιβλιοθήκης» που φιλοξενούμε στο κτίριο για δύο ημέρες, με είσοδο ελεύθερη.

Ευχαριστούμε το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης για την ιδέα και την παραγωγή, τιμούμε τον πρόσφατα εκλιπόντα Καθηγητή Lawrence E. Harrison φίλο της Βιβλιοθήκης που υποστήριξε την ιδέα αυτήν, και όλους τους Εθελοντές που είναι δίπλα μας στο μεγάλο αυτό έργο της προετοιμασίας της μεταστέγασής μας αλλά και της υλοποίησης και άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν πριν τα εγκαίνια.

Πριν να μεταφερθούν όλα τα βιβλία για να εγκαινιασθεί, περίπου στο μέσον Μαρτίου, και να λειτουργήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ας κρατήσει ο χρόνος για λίγο την ανάσα του κι ας διανοηθούμε το υπέροχο, ιστορικό κτίριο με την αίσθηση του τι σημαίνει να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ένα βιβλίο.

Με τιμή

Το Προσωπικό και οι Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

12645224_1116213711729990_3931730269208889568_n
Περιγραφή project Human Library
Κείμενο Σκηνοθέτη Γιώργου Ζαμπουλάκη
“Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης έχει την τιμή και την ευθύνη να δημιουργήσει ειδική παραγωγή στο ιστορικό κτίριο του Καπνομάγαζου που πλήρως αναπαλαιωμένο στο εξής θα κοσμεί την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική ζωή του τόπου ως Δημοτική Βιβλιοθήκη με το πρωτοποριακό project Human Library -Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη
Το Human Library -Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη είναι είναι ένα project που συνδέει το Θέατρο με την Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Δημοτική Βιβλιοθήκη με την πόλη, δημιουργώντας ένα καινοτόμο αλληλοεπηρεαζόμενο πολιτιστικό δίκτυο ανοιχτό στην κοινωνία και στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.
Σ’ έναν κενό χώρο πριν την οριστική μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης και χωρίς την ορατή ύπαρξη κανενός βιβλίου, το κοινό θα έρχεται και αντί να δανειστεί ένα βιβλίο θα δανείζεται έναν ηθοποιό που είναι ένα βίβλιο.
Ο Ηθοποιός σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο ενσαρκώνει το βιβλίο, τους χαρακτήρες και τις ιδέες που φέρει. Η πρωτότυπη αυτή ανθρωποβιβλιοθήκη έχει όλα τα τμήματα που κανείς συναντά σε μιά κανονική βιβλιοθήκη: Παιδική Λογοτεχνία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αναγεννησιακή Ποίηση και Μυθιστορία, Επιστήμη, Φιλοσοφία.
Ευχαριστώ τους ηθοποιούς του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης που στήριξαν με τον χρόνο τους και την ενέργειά τους την ιδέα καθώς και τον πρόσφατα εκλιπόντα Καθηγητή Lawrence E. Harrison φίλο του Ερευνητικού Θεάτρου και της πόλης, που χωρίς την στήριξή του το project αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί.
Ανθρωπο-Βιβλιοθήκη, Ανθρωπο-Βιβλία άνθρωποι που γράφουν ή ερευνούν άνθρωποι που διαβάζουν ή ερμηνεύουν, άνθρωποι που δημιουργούν και αποτελούν τη ζωντανή πολιτιστική περιουσία σήμερα στην πόλη. Άνθρωποι.”

Ακολουθεί το Πρόγραμμα Επίσκεψης στο κτίριο και παρουσίασης των Ανθρωποβιβλίων- Παραστάσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά παρακαλούμε να κάνετε κράτηση πιο πριν στα τηλέφωνα 2551089690 (Βιβλιοθήκη) και 2551064189 (Γραφείο Τύπου Δή΄μου Αλεξανδρούπολης) δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένες παρουσιάσεις..

HUMAN LIBRARY PROJECT
Ανθρωποβιβλιοθήκη
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης
Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη – Καπνομάγαζο
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
17:00 – 18:13 Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Κάρολ Λιούις Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Στεργιάννη
19:00 -20:00 Το εγωιστικό Γονίδιο, Ρίτσαρντ Ντώκινς Ερμηνεία Γιώργος Δεληγεωργάκης
20:00 – 21:15 Ασκητική, Νίκου Καζαντζάκη Ερμηνεία: Νίκος Μαστρογιαννίδης
21:30- 22:30 Ερωτόκριτος, Βιτσέντζου Κορνάρου Ερμηνεία: Περικλής Τουτουκτσής

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
17:00 – 18:13 Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Κάρολ Λιούις Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Στεργιάννη
19:00 -20:00 Το εγωιστικό Γονίδιο Ρίτσαρντ Ντώκινς Ερμηνεία: Γιώργος Δεληγεωργάκης
20:00 – 21:15 Ασκητική, Νίκου Καζαντζάκη Ερμηνεία: Νίκος Μαστρογιαννίδης
21:30- 22:30 Το Τανγκό των Χριστουγέννων, Γιάννη Ξανθούλη Ερμηνεία: Ίων Χατζούδης

Κρατήσεις θέσεων τηλ2551089690 &2551064189

Συντελεστες
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δημοτικη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Ερευνητικο Θέατρο Θράκης & Φίλοι Ε.Θ.Θ.

Χορηγοί
Human Library Project
Lawrence E. Harrison
Aegean Airlines
Thraki Palace

 

Σχετικά άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Δίνουν σε άνεργη μάνα με 4 ανήλικα παιδιά, 79,33 ευρώ μέσω ΚΕΑ για να ζήσει!

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2017 0
Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης μια μητέρα από την Αλεξανδρούπολη με την οποία περιγράφει τα όσα τραγελαφικά αντιμετωπίζει…

Κικίλιας: Και οι ιδιώτες γιατροί στους εμβολιασμούς στο σπίτι (για όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιανουαρίου 2021 0
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Αντικείμενο της…