Ένα ακόμα «βήμα» για την οδική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:15
94 0

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προώθηση του έργου «Οδική Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης)», ύψους 55 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην έγκριση των μελετών-φακέλων-τευχών που συντάχθηκαν από την Υπηρεσία ΕΥ∆Ε ΚΣΣΥ µε την υποβοήθηση του Τεχνικού Συμβούλου στο πλαίσιο της σύβασης: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥ∆Ε-ΚΣΣΥ) στην επικαιροποίηση-συμπλήρωση των απαιτούμενων μελετών και Τευχών Δημοπράτησης καθώς και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίμανσης για την δημοπράτηση του έργου Οδική Σύνδεση της Εγνατίας Οδού µε τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης)».

Η έγκριση αφορά σε:

A. Επικαιροποιηµένο Φάκελο Ανανέωσης Περιβαλλοντικών Όρων

Β. Επικαιροποιηµένες-συµπληρωµένες Οριστικές Μελέτες Οδοποιίας, υδραυλικές µελέτες και µελέτες τεχνικών έργων.

Γ. Επικαιροποιηµένα-συµπληρωµένα Τεύχη ∆ηµοπράτησης.

Στην απόφαση μάλιστα αναφέρεται ότι  άμεση δημοπράτηση και η υλοποίηση του έργου είναι απολύτως αναγκαία για την ασφάλεια των χρηστών του εν λόγω οδικού δικτύου. Η οδική σύνδεση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό αποτελεί ένα από τα κυριότερα έργα για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, το οποίο πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες μέσω του διαγωνισμού που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Το αντικείμενο του έργου «αφορά την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό. Στις εργασίες κατασκευής του έργου εκτός από τις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται τα μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης), οι εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης, οι εργασίες σήμανσης- ασφάλισης, οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού κόμβων, γεφυρών κ.λ.π., οι εργασίες επένδυσης πρανών με φυτική γη και υδροσποράς τους και οι εργασίες Ο.Κ.Ω. (για τη μετατόπιση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας).

ΠΗΓΗ www.insider.gr

Σχετικά άρθρα

Ο Ελληνικός Στρατός μοίρασε σημαίες στα παιδιά που παρακολούθησαν την παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2018 0
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επετειος της 25η Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρουπολη Ξεχωριστή στιγμή στην Αλεξανδρουπολη ήταν η δωρεάν διανομή σημαιών…

Εισηγήτρια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη γεωθερμία η Νατάσα Γκαρά

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαρτίου 2019 0
– Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η συζήτηση του νομοσχεδίου “Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της…

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου για την εικοσαήμερη παράταση στην πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Νομού Έβρου.

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Φεβρουαρίου 2017 0
Συμμεριζόμενοι  απόλυτα τους κατοίκους της Ζακύνθου και όλης της χώρας που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της ληστρικής φορολογικής πολιτικής της…