Ένα βήμα πριν την σύσταση ομάδας Αρωματικών Φυτών Ροδόπης-Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:03
463 0

Ένα βήμα απομένει για την σύσταση ομάδας παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ροδόπης-Έβρου, καθώς εκκρεμεί η εγγραφή τους στο Μητρώο των Συνεταιρισμών.

 Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δ/ντης της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου Πασχάλης Παπαδάκης.«Μόλις πάρουμε τη σχετική βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο συνεταιρισμών, αμέσως ξεκινάμε την διαδικασία της Ομάδας Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, με αγορά και του σχετικού εξοπλισμού με αποστακτήρες. Η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική και μάλιστα βρίσκει και αγορές στο εξωτερικό για την διάθεση των προϊόντων.

Ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε πως η ομάδα ΑΦΦ Ροδόπης-Έβρου, θα τύχει και της υιοθέτησης από τον Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μόσχο Πολυσίου, ο οποίος είχε καλέσει Παραγωγούς Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αλλά και Κτηνοτρόφων να συνάψουν συνέργειες μεταξύ τους.

Οι συνέργειες αυτές θα συνίστανται σε απορρόφηση των ελαίων των Αρωματικών Φυτών, -όπως το ριγανέλαιο-από τους Κτηνοτρόφους, για αντιμετώπιση ασθενειών που προσβάλλουν το ζωϊκό κεφάλαιο. Αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα μείωση του κόστους για τους κτηνοτρόφους, καθώς τα αντιβιοτικά κοστίζουν ακριβά, αλλά αυτόματα αλλάζει κλίμακα το κρέας και τα παράγωγά του, και κατατάσσεται στα βιολογικά, εξασφαλίζοντας καλύτερη τιμή για τον παραγωγό.

www.agronews.gr

Σχετικά άρθρα

Οι Εύζωνες στον Δήμαρχο Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Οι Εύζωνες , προσκεκλημένοι του Δήμου Ξάνθης, που συνδιοργανώνει μαζί με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και το…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: “Με ευθύνη των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών σε άθλια κατάσταση το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο στο βόρειο Έβρο”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2019 0
Ανακοίνωση καταγγελία Με ευθύνη των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών σε άθλια κατάσταση το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο…

Δεκάδες Τούρκοι φτάνουν καθημερινά στον Έβρο ζητώντας άσυλο

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Αυγούστου 2020 0
Δεκάδες άτομα φτάνουν καθημερινά στον Έβρο. Δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν. Προβληματισμός στους συνοριοφύλακες. Αστυνομικοί, δημόσιοι λειτουργοί ακόμη και δικαστικοί είναι…