Ένα όμορφο ταξίδι στη μουσική μας παράδοση πραγματοποιήθηκε στο 7ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Συνάντηση στο Φλοίσβο»

136 0

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου , το 7ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Συνάντηση στο Φλοίσβο», στο Θέατρο του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Οργανικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Νέων του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», αποτελούμενο από τους παρακάτω μουσικούς, που παρουσίασαν μουσικές και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού:

  • Νικόλαος Ευφραιμίδης (παραδοσιακό κλαρίνο)
  • Φίλιππος Ευφραιμίδης (παραδοσιακό βιολί)
  • Αλέξανδρος Ευφραιμίδης (λαούτο, λαϊκή κιθάρα, τραγούδι)
  • Γιάννης Δαγκάλης (ούτι, τραγούδι)
  • Κατερίνα Αλεξάνδρα Γιαννάκη (σαντούρι, τραγούδι)
  • Βαλάντης Σαΐρης (παραδοσιακά κρουστά)
  • Ελένη Φανιουδάκη (πιάνο, τραγούδι)
  • Θεοδώρα Καραγκιοζάκη (κανονάκι)

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν επιτρέπει ο απόπλους του καραβιού απο την Σαμοθράκη και έτσι δεν μπορέσαμε να απολαύουμε τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης «Αρμονίας Γένεσις».

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ παρουσιάσε ο λαογράφος Δημήτρης Βραχιόλογλου, ο οποίος έχει τιμηθεί από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. το 2018 με «Βραβείο Πολιτισμού», στην ομώνυμη ειδική ετήσια τιμητική εκδήλωση-πολιτιστικό θεσμό που διοργανώνει ο φορέας μας, για το συνολικό βαρυσήμαντο, έγκριτο και ποιοτικό έργο και προσφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Έβρου, της Θράκης, της Πατρίδας μας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την τήρηση όλων τα απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για τον Covid-19, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για τα θεάματα σε εξωτερικούς χώρους, ώστε όλοι μας να ψυχαγωγηθούμε με ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Επείγουσα ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιανουαρίου 2016 0
Από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Δελτίο Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, αρχικά…

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Αυγούστου 2018 0
Έλευθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης, σύμφωνα με…