Έξαρση του δάκου στην ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 8:24 πμ
427 0

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι, από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν και το 2018 στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες έξαρση του δάκου. Για το λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς ο ψεκασμός με κατάλληλα εντομοκτόνα, με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή και σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της υπηρεσίας μας.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματα τους σε όλη την ελαιοκομική περίοδο και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους γεωπόνους της Υπηρεσίας μας για να υπάρχει συντονισμός, και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Νεότερα δεδομένα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2551357123 και 2551357140.

Σχετικά άρθρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Η πρώτη ημέρα λειτουργίας των Εκκλησιών – Αποστάσεις, αντισηπτικά και ελεγχόμενη είσοδος

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαΐου 2020 0
Από σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιούνται Λειτουργίες παρουσία πιστών στις Εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα. Στις παρακάτω…