Έτοιμη και η Βουλγαρία για φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:11
316 0

Έτοιμη για την κατασκευή φράχτη με συρματόπλεγμα στα σύνορα με την Ελλάδα, δηλώνει η Βουλγαρία, με στόχο να περιορίσει πιθανή αύξηση στις ροές μεταναστών, καθώς ο βαλκανικός διάδρομος είναι στην ουσία κλειστός.

Η παρούσα κατάσταση στα σύνορα δεν απαιτεί την τοποθέτηση φράχτη, αλλά η Βουλγαρία είναι έτοιμη να τον κατασκευάσει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νικολάι Νέντσεφ.

Ο υπουργός επιθεώρησε τον συντονισμό στρατού και αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών και δήλωσε ικανοποιημένος από την δουλειά των σωμάτων ασφαλείας.

«Ο βουλγαρικός στρατός μπορεί να στείλει δύναμη 650-700 ανδρών για να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός.

www.ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2019 0
Συνάντηση με τον Πρόεδρο, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου είχε σήμερα,…

Αν. Δημοσχακης: “Κρατάμε όρθια την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου! Έναρξη μαθημάτων, κάλυψη εκπαιδευτικών κενών και ενέργειες για την υπαγωγή της, στο ΔΠΘ”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Εβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης: Απόψε, λίγο πριν την έναρξη του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε σε…

Θανάσης Βίτσας: “Κάποιοι κάνουν λαϊκισμό πάνω στη θεομηνία της Σαμοθράκης – Το θεωρώ ανήθικο”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2017 0
Eπίθεση κατά όσων χρησιμοποιούν την θεομηνία που έπληξε τη Σαμοθράκη για να κάνουν μικροπολιτική, εξαπέλυσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε…