Με την ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δείχνει την ενόχλησή του για τον αποκλεισμό των Δημάρχων από την επιτροπή διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Συνταγματική Αναθεώρηση χωρίς την συμμετοχή των Δήμων; Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τον Ά βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση προκαλεί οργή αλλά και πολλά ερωτηματικά. Τι φοβούνται; Γιατί θέλουν να μας φιμώσουν; Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να γυρνάει την πλάτη στους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών. Προφανώς η φωνή μας ενοχλεί!»

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου πρόκειται να αναλάβει τη διεξαγωγή μιας πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου σε εθνική κλίμακα. Αποστολή της Επιτροπής είναι η διοργάνωση θεματικών συζητήσεων και εκδηλώσεων διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας, με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών. Διάλογος θα διεξαχθεί επίσης μέσω ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου κάθε πολίτης θα δύναται να καταθέτει τις προτάσεις του.

Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από τη δημόσια αυτή διαβούλευση θα συγκεντρωθούν με τη διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, την άνοιξη του 2017, η Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε ειδική Επιστημονική Επιτροπή προς τελική επεξεργασία. Το φθινόπωρο του 2017, και αφού το υλικό της διαβούλευσης έχει παραδοθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αναμένεται να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως ακριβώς ορίζεται από το άρθρο 110 του Συντάγματος και τον Κανονισμό της Βουλής.
Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν:
Από τον ακαδημαϊκό χώρο:
· Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ
· Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
· Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
· Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος ΣτΕ
· Ανδρέας Δημητρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
· Νίκος Μουζέλης, Ομότιμος Καθηγητής LSE

Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 

· Κώστας Αγοραστός, Πρόεδρος ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
· Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,

Από τον επιχειρηματικό χώρο: 

· Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
· Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας

Από τον χώρο του πολιτισμού: 

· Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.

http://www.airetos.gr/

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Χατζής: Το σχόλιο της εβδομάδας 07/10/16
Επόμενο άρθροΠανταζής Αθανάσιος: Ανάγκη η φορολογική συνείδηση, τα βάρη είναι μεγάλα