“Έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο Παλαιούς Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, ο Χρίστος (Χριστόδουλος) Γεροντόπουλος

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:03
75 0

Πλήρης ημερών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο Παλαιούς Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, ο Χρίστος (Χριστόδουλος) Γεροντόπουλος.

Πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο Παλαιούς Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, ο Χρίστος (Χριστόδουλος) Γεροντόπουλος.

Ο ίδιος ήταν από τους πρωτεργάτες του τοπικού προσκοπισμού της πόλης της Αλεξανδρούπολης από την απελευθέρωση της το 1944 από τους Βουλγάρους και την Γερμανική Κατοχή.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Τοπικός Έφορος της Αλεξανδρούπολης και Περιφερειακός Έφορος Έβρου την δεκαετία του 1960. Είχε τιμηθεί το 1967 από τον τότε Γενικό Έφορο Δημήτριο Μακρίδη με το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για την συμβολή του στην θεμελίωση του νεόσοικου των ναυτοπροσκόπων στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Επίσης τιμήθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την προσφορά του με την ανώτατη διάκριση, αυτή του Παρασήμου του Αργυρού Φοίνικα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, θερμά συλλυπητήρια στον υιό του και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο και στους οικείους του.

Σχετικά άρθρα

Αναστασία Γκαρά: “Δόθηκε λύση στο ζήτημα της αδυναμίας χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος για τους δικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τελούν υπό κατάσχεση”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2017 0
Άμεσα λύθηκε το θέμα με τους κατασχεμένους λογαριασμούς που ανέδειξε πρόσφατα η κα. Γκαρά με την ερώτηση προς το Υπουργείο…

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έντονα καιρικά φαινόμενα στην Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Οκτωβρίου 2020 0
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται να επικρατήσει…