Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Δήμος Σαμοθράκης σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:37
376 0

Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Δήμος Σαμοθράκης σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος με το σκεπτικό ότι η Σαμοθράκη αποτελεί μεν τουριστικό προορισμό, με πολύ μικρή ωστόσο τουριστική περίοδο.

Οι επαγγελματίες του νησιού με βάση το αρθρ. 31 Ν3986/2011 υποχρεούνται να καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος και οι επιχειρήσεις του νησιού αντιμετωπίζονται με ίδιους όρους όπως κάθε επιχείρηση, σε άλλη περιοχή, με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και κυρίως μεγαλύτερη διάρκεια τουριστικής περιόδου ως αποτέλεσμα δημιουργείται μεγάλο οικονομικό πρόβλημα με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζει και το 1/3 των συνολικών εισπράξεων.

Ο Δήμος με αίτημα του ζητά την απάλειψη της υποχρέωσης καταβολής ή εφόσον αυτό είναι αδύνατον, δικαιότερη θα ήταν η καταβολή του 1/4 του σημερινού ποσού.

Την επιστολή του Δήμου υποστηρίζει θερμά το Επιμελητήριο Έβρου αποστέλλοντας αντίστοιχη επιστολή στα αρμόδια υπουργεία, ενώ σχετική αναφορά κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής και ο Βουλευτής του Νομού Έβρου Α. Δημοσχάκης.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν για έκτη χρονιά οι εκδηλώσεις “Μνήμες… Ελπίδες” στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Σεπτεμβρίου 2016 0
Οι εκδηλώσεις «Μνήμες …Ελπίδες» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως υπό την ευλογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου…

ΑΣΕΠ: Μπήκε νέα προκήρυξη για μονίμους

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαΐου 2020 0
Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μπήκε στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπουργική δήλωση. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων -παρουσιάζοντας…