Αγία Σοφία : Σιωπή από Τραμπ – Πούτιν – Μέρκελ μετά την απόφαση Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:53
118 0

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – οι οποίες συνεχίζονται- ο τούρκος πρόεδρος εμμένει στην απόφασή του, επαναλαμβάνοντας πως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η σιωπή της Άγκελας Μέρκελ, 48 ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος για την Αγία Σοφία. Σχετικές δηλώσεις αναμένονται από τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Εντύπωση, έχει προκαλέσει επίσης, η σιωπή του Λευκού Οίκου αλλά και του αμερικανού προέδρου, για το θέμα, την ώρα που οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ, εντείνονται ενώ ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και κύριος αντίπαλος του Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές, Τζο Μπάιντεν, ζητά από τον Ερντογάν να πάρει πίσω την απόφασή του.

Απο Ρωσικής πλευράς ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Κονσταντίν Κόσατσεφ, εξέφρασε την λύπη του για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιηθεί ο Ναός της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές αντιδράσεις σε όλο τον χριστιανικό κόσμο.

με πληροφορίες απο ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΥΠΕΣ: 380 εκατ. ευρώ στους Δήμους μέσω «Αντώνη Τρίτση» για περιβάλλον, αθλητικές εγκαταστάσεις, πρόσβαση ΑμΕΑ σε παραλίες και ηλεκτροκίνηση

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2020 0
Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενεργοποίησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος υπέγραψε τρεις νέες Προσκλήσεις, συνολικού ύψους 380 εκατ.…