Αγιασμός νέας κατηχητικής περιόδου και ομιλία Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:24
487 0

Την ερχόμενη Κυριακή του Σπορέως, 14 Οκτωβρίου, αρχίζει επίσημα η εφετινή κατηχητική περίοδος της Εκκλησίας μας, προκειμένου όσοι από εμάς είμαστε πρόθυμοι, να ακούσουμε το λόγο του Θεού και να προσπαθήσουμε έπειτα να τον εφαρμόσουμε στη ζωή μας.

Ο λόγος του Θεού ακούγεται στους Ναούς κάθε Κυριακή και προσπαθούμε να είναι ένας λόγος που «τρέφει» την ψυχή μας, απαντά στα ερωτήματά μας και ξεκουράζει τις συνειδήσεις μας. Να είναι ένας λόγος που δεν διχάζει, αλλά ενώνει. Οι θεολόγοι κληρικοί που ομιλούν στους Ναούς μας ξέρουν ότι ο λόγος του Θεού δεν μας «μαλώνει» τους ανθρώπους, δεν μας προσβάλει, δεν μας εξουθενώνει. Αν ακούσετε ποτέ ομιλητή στην Εκκλησία να σας ταπεινώνει και να σας μειώνει, τότε να ξέρετε ότι αυτός ο λόγος δεν είναι του Θεού, δεν απορρέει από το Ευαγγέλιο, αλλά από την προβληματική προσωπικότητα αυτού που σας μιλάει.

Ο λόγος του Θεού είναι ήπιος λόγος, γλυκαίνει την ακοή μας, αναπαύει τις ψυχές μας, μας οδηγεί σε μετάνοια και διόρθωση μη τον πιο λεπτό και ευγενικό τρόπο. Ο λόγος του Θεού μας ανυψώνει και μας κάνει πολίτες της Βασιλείας του Θεού την οποία επικαλούμεθα να έρχεται διαρκώς στη ζωή μας, «ελθέτω η βασιλεία Σου», λέμε!

Ο λόγος του Θεού είναι όμορφος λόγος, όπως όμορφη είναι και η ζωή που μας χάρισε ὁ Θεός, όπως όμορφη είναι και η μετά το θάνατο ζωή που μας περιμένει. Πίσω από κάθε ομορφιά της ζωής μας κρύβεται το χαμόγελο, η πρόνοια και η αγάπη του Θεού. Χρειάζεται να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά.

Γι’ αυτό εφέτος, στις ομιλίες που θα κάνουμε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα ασχοληθούμε με κείμενα από την αρχαία ελληνική γραμματεία μας, με κείμενα παλαιά και πρόσφατα λογοτεχνικά, με κείμενα ποιητικά που δείχνουν το Θεό με το δάχτυλο.

Ακόμα και όσοι λογοτέχνες και ποιητές «πάλεψαν» με το Θεό, θεολόγησαν! Και γι’ αυτό αξίζουν να μελετηθούν με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, λοιπόν, το απόγευμα στις 6.30’ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, δίπλα στον Άγιο Νικόλαο, θα εγκαινιάσουμε την εφετινή κατηχητική περίοδο των ομιλιών μας με την πρωτόγνωρη αυτή θεματολογία και μετά τον αγιασμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα ομιλήσει με θέμα:

«Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας

και οι διάφορες μορφές τέχνης»

Σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε την προσεχή Κυριακή το απόγευμα στις 6.30’.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Η δράση της ΝΔ “Κανένας στο Περιθώριο” απέδωσε καρπούς – Τροπολογία για τους αναπήρους Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουλίου 2016 0
Η δράση “Κανένας στο Περιθώριο” υπήρξε αποτέλεσμα συναντήσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης της Νέας Δημοκρατίας , η…

Αντιδρούν οι Σύλλογοι Εβριτών ΑΜΘ στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – “Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί στην πλάτη της Θράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιανουαρίου 2021 0
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΙΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ (ΔΡΑΜΑΣ–ΚΑΒΑΛΑΣ–ΣΕΡΡΩΝ–ΞΑΝΘΗΣ & ΡΟΔΟΠΗΣ) Email: evritespamth@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Έβρος για μια ακόμη φορά αγωνιά…