Αγριάνη Σουφλίου – Μετανάστες επιτέθηκαν σε νεαρούς κατοίκους του χωριού – Φόβος για χειρότερες καταστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:26
185 0

Νύχτα τρόμου στην Αγριάνη Σουφλίου. Δεκάδες μετανάστες επιτέθηκαν σε νεαρούς κατοίκους του χωριού για να τους πάρουν τρόφιμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 2 τα μεσάνυχτα όταν τρεις νεαροί κάτοικοι του χωριού επιστρέφοντας από γάμο, πήραν από φούρνο τυρόπιτες και κουλούρια και κάθισαν στην πλατεία του χωριού για να φάνε. Ξαφνικά από μία αυλή ενός σπιτιού ξεπρόβαλλαν μπροστά τους δεκάδες μετανάστες και με έντονο τρόπο κινήθηκαν προς το μέρος των παιδιών που ήταν 19-20 ετών. Παράτησαν οι νεαροί τα τρόφιμα και μπήκαν στο αυτοκίνητο τους για να διαφύγουν, ενώ πολλοί από τους μετανάστες κατευθύνθηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο και κάποιοι άλλοι στα παγκάκια όπου υπήρχαν τα τρόφιμα. Από καθαρή σύμπτωση δεν έγινε κάποιο μακελειό και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πέντε περιπολικά πήγαν στο χωριό αλλά το επεισόδιο είχε ήδη  τελειώσει αφού οι μετανάστες απομακρύνθηκαν και χάθηκαν στο σκοτάδι.

αλή σαλή ογλού αγριάνη

Ο πρόεδρος του Πρωτοκκλησίου- Αγριάνης Αλή Σαλή Ογλού μιλώντας στο 2020net.gr επιβεβαίωσε το περιστατικό και προχώρησε παραπέρα:

«Τρέμει η καρδιά μας καθημερινά με όλους αυτούς τους ανθρώπους που περνούν από το ποτάμι και έρχονται στο χωριό μας. Μέχρι πρόσφατα τους βλέπαμε με συμπάθεια αφού δεν δημιουργούσαν προβλήματα και ήταν φιλήσυχοι. Μετά το χθεσινοβραδινό φοβόμαστε πολύ» θα μας πει.

Για να συμπληρώσει: «Αυτήν την περίοδο μαζεύουμε τα καπνά και πηγαίνουμε στις 3 τα ξημερώματα τις γυναίκες στα χωράφια για το μάζεμα των φύλλων. Μένουν μόνες τους αφού οι άνδρες έχουν να πάνε και αλλού. Δουλεύουν μόνο με ένα φακό στο κεφάλι και μαζεύουν φύλλο φύλλο τον καπνό. Φανταστείτε να εμφανισθούν μπροστά τους αυτοί οι δεκάδες μετανάστες…»

Οι κάτοικοι των περιοχών ζητούν προστασία και μάλιστα τώρα πολύ περισσότερη, ενώ για «στεγανοποίηση των συνόρων» ούτε λόγος.

Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί κάποια παρόμοια ένταση…

ΠΗΓΗ 2020net.gr

Σχετικά άρθρα