Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: “Να χορηγηθούν επιτέλους  τίτλοι κυριότητας για τα αγροκτήματα που διανεμήθηκαν στους ακτήμονες αγρότες του Βορείου Έβρου πριν 30 χρόνια”

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:56
102 0

Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου

Να χορηγηθούν επιτέλους  τίτλοι κυριότητας για τα αγροκτήματα που διανεμήθηκαν στους ακτήμονες αγρότες του Βορείου Έβρου πριν 30 χρόνια.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών του Βορείου Έβρου καθώς βλέπουν τα αγροκτήματα που τους διανεμήθηκαν ως ακτήμονες πριν το 1993 και τα καλλιεργούσαν 30 χρόνια,  αντί να τους δοθούν επιτέλους τίτλοι κυριότητας,  για να τα αξιοποιήσουν όπως αυτοί νομίζουν,  τώρα με την διαδικασία του κτηματολογίου  καταγράφονται  ως ιδιοκτησία του δημοσίου.

Η ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι μεγάλες. Τριάντα (30) και πλέον χρόνια αρνούνται να χορηγήσουν στους αγρότες τίτλους κυριότητας και προσπαθούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι» αναγκάζοντας τους, να αγοράσουν τα χωράφια αυτά πληρώνοντας ένα σημαντικό τίμημα.

Το πρόβλημα αυτό  ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια εκατοντάδες ακτήμονες  αγρότες σε περίπου 20 χωριά του Βορείου Έβρου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα να παρέμβει και με νομοθετική ρύθμιση να λύσει το γόρδιο δεσμό και να  χορηγήσει  δωρεάν τίτλους κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες, που επιμένουν να παραμένουν δίπλα στα σύνορα, για να τα αξιοποιήσουν όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Ζησίδης Παναγιώτης

Σχετικά άρθρα

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ… Από τον χώρο της παιδείας και από τον εφιάλτη της υγείας. Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαΐου 2016 0
Σε λίγες ημέρες οι μαθητές διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στον ξεθωριασμένο ήλιο στα πανεπιστήμια της χώρας. Το…

Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνός: ”Δεν διεκδικούμε κάτι σπουδαίο αλλά το αυτονόητο”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουνίου 2017 0
Την δική του παρέμβαση έκανε στην πετυχημένη κινητοποίηση των κατοίκων του βορείου Έβρου για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο…