Αγρυπνία των Χριστουγέννων (με το παλαιό ημερολόγιο) στις χιονισμένες Καρυές του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Ιανουαρίου 2017
373 0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευγενώς προσκληθείς υπό της ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, λαβών και την κανονικήν άδειαν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το εσπέρας της Παρασκευής, 6ης Ιανουαρίου 2017, προέστη της παννύχου αγρυπνίας εις τον πάνσεπτον Ναόν του Πρωτάτου επί τη πανευφροσύνω εορτή της υπερφυούς κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Μετά την Θείαν Λειτουργίαν παρετέθη η προβλεπομένη κατά την Αγιορειτικήν τάξιν τράπεζα, όπου ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Βαρνάβας Βατοπαιδινός, συμπαραστατούμενος υπό των λοιπών Επιστατών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ακολούθως αντιφώνησε διά του προσήκοντος λόγου.

Να σημειωθή ότι συμμετείχαν πολλοί Ιερομόναχοι, Ιερείς και Μοναχοί, καθώς και προσκυνηταί, παρά τας επικρατούσας δυσμενείς καιρικάς συνθήκας. Άπαντες εδοξολόγησαν το όνομα του νηπιάζοντος Κυρίου και αντήλλαξαν τας καθιερωμένας ευχάς.

δείτε εδώ φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Σεπτεμβρίου 2017 0
Η Δ.Ε.Υ.Α. Διδ/χου σας ενημερώνει οτι σήμερα 13/09/2017 λόγω βλάβης στην οδό Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί δικοπή νερού στις περιοχές του…