Ένταση σημειώθηκε πριν από την έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Στη συνέχεια εισήλθαν εντός του Γυμναστηρίου και ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σγουρίδη.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα. «Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τόσοι πολλοί, έχουν τάξει τόσα πολλά και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα»

Ο κ. Σγουρίδης βγήκε εκτός του συνεδριακού χώρου ωστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα , οι εξαγριωμένοι Αγρότες έφυγαν και μετά από λίγο τελέστηκε κανονικά ο αγιασμός και οι εργασίες του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών συνεχιστηκαν κανονικά

Να σημειωθεικαι οτι κατα την διαρκεια του Συνεδριου υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO


Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση.

Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Με πληροφορίες του ΑΜΠΕ


Oταν τελείωσε την ομιλία του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάλεσε αγρότες να συζητήσουν ολοι μαζι τα θέματα που τους αφορουν με τον κ. Σγουρίδη.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση οι εξαγριωμένοι αγρότες περικύκλωσαν το αμάξι του Υπουργου και εμπόδισαν την αναχώρηση του , απο τις Φερες καθως δεν ελαβαν τις απαιτουμενες δεσμευσεις και ενέργειες απο την Πολιτεία πανω στα ζητηματα που εθεσαν

Προηγούμενο άρθροΑ. Χήρας: «Εντός προγράμματος η ήττα από τον ΠΑΟΚ, ακόμα ένα δύσκολο ματς αυτό με την Κηφισιά»
Επόμενο άρθροΜύρισε χειμώνας! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στα ορεινά