Αγώνες κολύμβησης για άτομα με αναπηρία και open sea στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:22
629 0

Τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ακόμη μεγάλου αθλητικού θεσμού έθεσαν σήμερα σε συνάντησή τους ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Ιωάννης Βαταμίδης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτωρ Τμήματος Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών (Ειδική Αγωγή), μέλος του Δ.Σ. των Special Olympics και πρωταθλητής κολύμβησης.  

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων για άτομα με αναπηρία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» σε συνδυασμό με αγώνα open sea με ανοιχτή συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου στην παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης και Αρχαίας Ζώνης όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των αγώνων.

Ο χρονικός προσδιορισμός ορίσθηκε για το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ για την επιτυχία των αγώνων είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών φορέων και εθελοντών.

Απώτερος στόχος των αγώνων σε πρώτη φάση είναι η ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ Αλεξανδρούπολης και η προσέλκυση αθλητών από όλη την Ελλάδα με κεντρική ιδέα το τρίπτυχο  «Ένταξη – Ενσωμάτωση-Αποδοχή».

 

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2018 0
Την Τετάρτη 10.01.2018 στον πέμπτο όροφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μία καταρχήν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ…

Ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας; – Ακάρ: Περιμένουμε τους Έλληνες στην Άγκυρα τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιουλίου 2020 0
«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας…