Αγώνες κολύμβησης για άτομα με αναπηρία και open sea στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:22
537 0

Τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ακόμη μεγάλου αθλητικού θεσμού έθεσαν σήμερα σε συνάντησή τους ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Ιωάννης Βαταμίδης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτωρ Τμήματος Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών (Ειδική Αγωγή), μέλος του Δ.Σ. των Special Olympics και πρωταθλητής κολύμβησης.  

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων για άτομα με αναπηρία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» σε συνδυασμό με αγώνα open sea με ανοιχτή συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου στην παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης και Αρχαίας Ζώνης όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των αγώνων.

Ο χρονικός προσδιορισμός ορίσθηκε για το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ για την επιτυχία των αγώνων είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών φορέων και εθελοντών.

Απώτερος στόχος των αγώνων σε πρώτη φάση είναι η ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ Αλεξανδρούπολης και η προσέλκυση αθλητών από όλη την Ελλάδα με κεντρική ιδέα το τρίπτυχο  «Ένταξη – Ενσωμάτωση-Αποδοχή».

 

Σχετικά άρθρα

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας Οδηγήτριας στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουνίου 2018 0
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2018 η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας Το απόγευμα της παραμονής Τρίτη 19 Ιουλίου 2018 τελέσθηκε…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Βατερλώ» με το Μέτρο 11 για τις Βιολογικές Καλλιέργειες! Στην Αν. Μακεδονία και Θράκη εγκρίθηκαν μόνο 119 αιτήσεις!!”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Απριλίου 2019 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης…