ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2019

     Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Με την ολοκλήρωση της «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου η Κυβέρνηση προωθεί αντεργατικές ρυθμίσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας τη μερική και την εκ περιτροπής απασχόληση, δίνει τη δυνατότητα της καταστρατήγησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μετατροπής τους σε Επιχειρησιακές.

Προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου είτε αφορούν την αδειοδότηση και την εξέλιξη υλοποίησης  μίας επένδυσης είτε τους εργασιακούς όρους και συνθήκες-περιβάλλον εργασίας που θα υπάρχουν σε αυτήν. Παράλληλα προβλέπονται ποινές στους δημοσίους υπαλλήλους που δε θα ανταποκρίνονται στις επιταγές της κυβέρνησης και θα στέκονται εμπόδιο σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα άσχετα αν αυτή θα συμβαδίζει με την κείμενη νομοθεσία και τις δυνατότητες που παρέχει αυτή την στιγμή ο δημόσιος μηχανισμός με την έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας.

Ορίζει τοποτηρητή της συνδικαλιστικής δράσης τον Υπουργό Εργασίας ο οποίος μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων μπορεί να καθορίζει το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα παρακάμπτει όποτε το επιθυμεί, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους (π.χ. για το πως θα πάρουν απόφαση για μια κινητοποίηση ή μια απεργία) ελέγχοντας τις συλλογικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις).

Με τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις συνεχίζεται η εξαθλίωση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επέβαλαν όλα αυτά τα 10 χρόνια μνημονίων οι κυβερνήσεις που υπηρέτησαν το μεγάλο κεφάλαιο και τα ξένα συμφέροντα. Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δουλεία και όχι η αξιοπρεπής εργασία.

Επίσης με την παρέμβαση και τον έλεγχο που θέλει να έχει η κυβέρνηση στις εσωτερικές διαδικασίες των συνδικάτων έχουμε μια φανερή επίθεση ενάντια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων η οποία αντίκειται στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση που ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας μας και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. Η επίθεση αυτή, ο έλεγχος και το φακέλωμα που επιδιώκουν μόνο «ανάπτυξη» δεν είναι, αλλά πισωγύρισμα σε εποχές που βαραίνουν την ιστορία της χώρας μας και τη δημοκρατία της. 

Μια δημοκρατία που θέλουν να την επιβάλλουν με το 50+1% για την απόφαση μιας γενικής συνέλευσης εργαζομένων, όταν αυτή τη στιγμή οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η χώρα μας διοικούνται από παρατάξεις και κόμματα που έκαναν 1 και 2 μήνες προεκλογικό αγώνα και δεν κατάφεραν να οδηγήσουν στην κάλπη ούτε το 60% των πολιτών σε μέρα που είναι κλειστά τα πάντα και έφτιαξαν σχήματα εξουσίας με 20% και 30% και έχουν το θράσος να παίρνουν αποφάσεις για τον μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Απέναντι σε τέτοιες ρυθμίσεις οφείλουμε να σταθούμε απέναντι και με τον αγώνα μας να καταφέρουμε να αποσύρουν αυτές και όλες τις προηγούμενες των μνημονιακών ετών.

Ο αγώνας όχι μόνο δεν σταματά, αλλά συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικός και ισχυρός απέναντι σε τέτοιες πολιτικές.

 

  • Προστατεύουμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.
  • Διεκδικούμε καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Προστατεύουμε τη δημοκρατία μας και τους αγώνες μας.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

  • Αλεξανδρούπολη: Στις 10:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου. 

Ορεστιάδα: Στις 11:30 στην πλατεία.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις “Μνήμες …Ελπίδες” στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΠΑΜΕ: ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ – Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! – ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ