Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Αδικούνται οι αγρότες του Βορείου Έβρου και τίθενται εκτός της ενίσχυσης για την περιβαλλοντική προστασία του υδάτινου ορίζοντα!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Οκτωβρίου 2017
335 0

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με την εξαίρεση των αγροτών του Βόρειου Έβρου από την σημαντική δράση <<Μείωση της Νιτρορύπανσης>>, η οποία προδημοσιεύτηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα το μέτρο της Νιτρορύπανσης το οποίο αφορά στην επιδότηση των αγροτών για την εφαρμογή μέτρων με σκοπό την μείωση της ρύπανσης του υδάτινου ορίζοντα πρόκειται να εφαρμοστεί σε 30 περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες .

Ωστόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοντας το κριτήριο της μοριοδότησης με 100 επιπλέον μόρια για αγρότες σε περιοχές με υπόγεια υδατικά συστήματα με κακή χημική κατάσταση, θέτει τους αγρότες του Βορείου Έβρου εκτός του μέτρου καθώς σύμφωνα με παλαιότερες διερευνητικές μετρήσεις η περιοχή αυτή δεν εμπίπτει στην κατηγορία, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός οι αγρότες της περιοχής.

Καλείται ο υπουργός να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευαισθησία και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα προβλήματα των αγροτών της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί αλλεπάλληλα από τα καιρικά φαινόμενα καθώς επίσης και να προχωρήσει σε νέες διερευνητικές μετρήσεις για να διαπιστωθούν μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τυχόν αλλοιώσεις στα υδατικά συστήματα.

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαρτίου 2017 0
Σύσσωμο το Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας…

ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ για δηλώσεις Μητσοτάκη: “Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης , του Έβρου και της Θράκης , θα επιτρέψουν να “πυρποληθεί “ το περιβάλλον και η οικονομία της περιοχής τους;”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιουλίου 2019 0
Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από την Χαλκιδική, είπε, χωρίς περιστροφές, ότι η επένδυση του “χρυσού” θα προχωρήσει ,…

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Άννας Δεληγιάννη – Τσιουλπά «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Δεκεμβρίου 2018 0
Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Έβρου και το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας & Θράκης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της…