Αεροδιακομιδή ασθενών με κοροναϊό: Τρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις: at 26 Νοεμβρίου 2020
79 0

Τη  δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, αποτυπώνει η πραγματοποίηση αεροδιακομιδής τριών ασθενών με κοροναϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης και μέσα σε ειδικές κάψουλες με αεροσκάφος C-30 σε νοσοκομεία της Αθήνας. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα.

Στο νοσοκομείο της Δράμας

τις τελευταίες μέρες η πίεση ήταν έντονη, ενώ υπήρχαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις βαριά νοσούντες μεταφέρονται με C-130 από τη Δράμα σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό και στο Αττικό προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος είναι ασφυκτική, καθώς τα περισσότερα έχουν πληρότητα σε ΜΕΘ που ξεπερνά το 90%. Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, η επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται σε έξαρση και το ΕΣΥ έχει γονατίσει, γεγονός που αποδεικνύουν και οι 597 διασωληνωμένοι συμπολίτες μας.

www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ανακύκλωση

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2020 0
Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ανακύκλωση Μια καινοτόμα και ολοκληρωμένη…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός υπερασπιζόμενος τις Πατριαρχικές Επαρχίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη Βουλγαρική Κατοχή (1941-1944) (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2018 0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός Υπερασπιζόμενος τις Πατριαρχικές Επαρχίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη Βουλγαρική Κατοχή (1941-1944) Η μνημειώδης…