Μ ένα πολύ ικανοποιητικό πρόγραμμα πτήσεων κάνει την έναρξη του για την θερινή περίοδο το Διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Φθινόπωρο.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν καθημερινά πέντε πτήσεις από και προς Αθήνα και  δυο εβδομαδιαία προς Σητεία, ενώ υπάρχουν μέρες που τα πέντε δρομολόγια προς Αθήνα  γίνονται και έξι.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πτήσεων μεταξύ των 40 αεροδρομίων της χώρας, τονίζει ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, το οποίο μας κατατάσσει ως αεροδρόμιο, στην 6η θέση στην Ελλάδα

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Ζαντανίδης, πρόσθεσε ότι αναμένει δυο ακόμη δρομολόγια από τον Ιούνιο τα οποία θα αφορούν δυο διαφορετικούς  νησιωτικούς προορισμούς.

Υπάρχει ο σχεδιασμός και η ελπίδα όπως ανέφερε, της έναρξης ενός δρομολογίου από και προς το Ηράκλειο-Κρήτης, και ενός δρομολογίου στα Δωδεκάνησα στο νησί της Ρόδου. Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα ανακοινωθούν οι δυο αυτές πτήσεις, ενώ και φέτος θα υπάρξει σχετικό δρομολόγιο για το Παρίσι μεταφέροντας Γαλλοεβραίους που τα  τελευταία χρόνια επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη.

«Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας είναι μεγάλο τονίζει ο κ. Ζαντανίδης αλλά δυστυχώς είναι παράδοξο το γεγονός, με δεδομένο ότι δεν είμαστε ένα Fraport αεροδρόμιο κάτι που σημαίνει ότι τα τέλη προσγείωσης και διαχείρισης είναι πολύ φθηνότερα από άλλα αεροδρόμια, για να  προσθέσει ότι αν τακτοποιηθεί και το ζήτημα ανεφοδιασμού των καυσίμων, θα έχουμε  από φέτος την ευκαιρία των πρώτων πτήσεων τσάρτερ. Θα είναι λιγοστά στην αρχή με την προσδοκία να πληθύνουν από την επόμενη χρονιά» όπως διευκρινίζει.

Οι απαιτήσεις του αεροδρομίου Δημόκριτος εξυπηρετούνται μέχρι στιγμής με προσωπικό που αριθμεί τα τριάντα άτομα εκ των οποίων οι επιχειρησιακοί κλάδοι που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πτήσεων είναι 15. «Είναι λίγοι για τις ανάγκες μας, επισημαίνει ο κ .Ζαντανιδης προσθέτοντας ότι,  σύντομα θα υπάρξει ένα καινούργιο οργανόγραμμα της ΥΠΑ για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω αναχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων.»

Στην περίπτωση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης μια μετακίνηση δυο Αερολιμενικών και δυο Τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων θα αποκαταστήσει στο έπακρο την λειτουργία του Αερολιμένα.

ΠΗΓΗ www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθρο6ο Πανέβριο Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας
Επόμενο άρθροΟΙ «ΠΙΛΑΤΟΙ» ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ~ Για τους επί κεφαλής ΟΛΑ Α.Ε και Δήμου Αλεξανδρούπολης (γράφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)