ΑΚΚΕΛ, ΕΠΑΜ και Λαφαζάνης στο Δέλτα Έβρου στις «καλύβες» και Μνημείο Καραγώγου

263 0

Οι Πρόεδροι του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης, μαζί με τον τ. Υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην δεύτερη ημέρα της περιοδείας στην Θράκη, μετέβησαν στο Δέλτα του Έβρου, μαζί με στελέχη και συνεργάτες, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τουρκικές στρατιωτικές θέσεις.

Πρώτα τιμήθηκε η μνήμη του Στρατιώτη Πεζικού Ζήση Καραγώγου, ο οποίος στις  19 Δεκεμβρίου 1986 έπεσε νεκρός από τουρκική ριπή σε Ελληνικό έδαφος κατά τη  διάρκεια μίας ακόμη τουρκικής πρόκληση, στην οποία οι Ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με τις τουρκικές δυνάμεις να έχουν απώλειες. Οι Τούρκοι απέτυχαν να μεταφέρουν το σώμα του δολοφονημένου στρατιώτη μας σε δική τους περιοχή για να πουν ότι παραβίασε τα σύνορα.

  Η περιοδεία συνεχίστηκε στις «καλύβες» στο Δέλτα του Έβρου, εκτός των άλλων και περιοχή διέλευσης λαθραία εισερχομένων αλλοδαπών. Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Ταξίαρχο της 31 Ταξιαρχίας που εκτός από την άψογη ενημέρωση μας, φρόντισε για την ασφάλεια μας συνοδεύοντας μας ακόμη και με βάρκα σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης στο Δέλτα του Εβρου. 

Στην ζεστασιά της καλύβας του Γιώργου Θαλασσινού, μέσα στο ποτάμι, μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τις καλύβες του ΔΕΛΤΑ που έχουν βάλει στο μάτι οι δοσίλογοι και ενώ έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς ακρίτες, ακριβώς μέσα στο μάτι του κυκλώνα, εθνοφύλακες, ανθρώπους που είναι πραγματικά τα μάτια και τα αυτιά της Ελληνικής αστυνομίας και του στρατού, θέλουν να τους διώξουν από τις καλύβες με απειλή προστίμου 1€ το τετραγωνικό ανά ημέρα! !! Αν δηλαδή μια καλύβα είναι 50 τετραγωνικά, θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης 50 ευρώ πρόστιμο την ημέρα. Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε αντί να διώκονται, να επιδοτούνται για το έργο που επιτελούν. Την μεταφορά μας με την βάρκα ανέλαβε ο Σάκης Καμηλάρης αντιπρόεδρος του συλλόγου ΔΕΛΤΑ του Έβρου φυσικά με την συνοδεία του στρατού (https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis). Στις Φέρες έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Κώστα Αλεξανδρή.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Έβρου με τη συμμετοχή επίσης του τ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη με κυρία θέματα την τουρκική επιθετικότητα, τις προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή όπως επίσης και τις επιπτώσεις από την επίθεση κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Οκτωβρίου 2015 0
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2015       Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία…

36 αλλοδαποί εντόπισε το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Σεπτεμβρίου 2019 0
Περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 36 αλλοδαπούς σε αυτήν. Υπό το…