ΑΚΤΩΡ και AVAX οι προσωρινοί ανάδοχοι για το δίκτυο αερίου της ΔΕΔΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:25
74 0

Τις κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ και AVAX έχει ανακηρύξει η ΔΕΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ως προσωρινούς αναδόχους των διαγωνισμών για την κατασκευή των έργων δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπτυξής της.

Η απόφαση ελήφθη αφού πρώτα εξετάστηκαν ενστάσεις ανταγωνιστών και άλλα θέματα, ενώ πλέον έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και όταν δοθεί από εκεί το πράσινο φως, τα έργα θα μπούν στη φάση της κατασκευής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η έναρξη των εργασιών θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι υποδομές φυσικού αερίου που θα αναπτυχθούν σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Καβάλα θα περιλαμβάνουν την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χάρης Αποσπόρης – www.energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση για υψηλές θερμοκρασίες

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουλίου 2019 0
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ από σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου και για τις επόμενες ημέρες αναμένεται…

Συνάντηση Δημοσχάκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, Αθανάσιο Ζησίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Αυγούστου 2019 0
Την Τρίτη 27/8 είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Ζησίδη. Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν το…