Αλέξης Τσίπρας: “Εμβληματικό το έργο του LNG στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 16:14
1131 0

Εμβληματικό χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το έργο του LNG στην Αλεξανδρούπολη κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα γίνεται μία μόλις μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΔΕΠΑ και Gastrade για το μεγάλο έργο στην Αλεξανδρούπολη, τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αναμένεται να διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου και στην ενεργειακή ασφάλεια.

«Η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο και σε εγγυητή της ενεργειακής επάρκειας ολόκληρης της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε παρεμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της πράσινης ενέργειας» είπε ο πρωθυπουγός.

Όπως τόνισε «μέσω των διεθνών συνεργιών της χώρας με μελλοντικούς παραγωγούς όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο και σε εγγυητή της ενεργειακής επάρκειας ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι «εμβληματικά έργα» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αγωγούς ΤAP και ΙGB και τον σταθμό φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπουλη. Πρόσθεσε ότι εργαζόμαστε ώστε να προστεθούν και άλλα έργα, όπως η υποθαλάσσια σύνδεση για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και ο αγωγός Eastmed, μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο στην Ηπειρωτική Ευρώπη.

 

Σχετικά άρθρα

Στηρίζει την σημερινή απεργία των καταστημάτων καφέ-εστίασης το Επιμελητήριο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Σεπτεμβρίου 2020 0
Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων και τη…

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο “Φίλοι Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης «Ηρόδικος ο Σηλύμβριος»”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2021 0
Μετά τις αρχαιρεσίες του συλλόγου “Φίλοι Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης “Ηρόδικος ο Σηλύμβριος” το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα, ως…