ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Από τα 652 συνολικά δείγματα που ελήφθησαν , 10 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:36
135 0

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των drive through rapid test για την ανίχνευση του covid19 που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ελήφθησαν 382 δείγματα από τα οποία προέκυψαν 8 θετικά. Και τις δύο ημέρες (3-4/12/2020) εξετάστηκαν συνολικά 652 δείγματα, από τα οποία βρέθηκαν 10 θετικά.

Με τη μέθοδο των drive through rapid tests οι δημότες ελέγχθηκαν για covid_19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Τη δράση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την πολύτιμη συμβολή του ΕΟΔΥ, υποστήριξαν η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος», η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και το τοπικό περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με το πέρας διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων όλος ο χώρος του δημοτικού πάρκινγκ απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου εξετάστηκαν 30 άτομα, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης για εκκλησίες: Από 4 Μαΐου ανοικτές για προσωπική λατρεία, από 17 Μαΐου συμμετοχή σε Θεία Λειτουργία και Ακολουθίες

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2020 0
Στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην Εκκλησία, αφού φρόντισε να ευχαριστήσει προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο για την τήρηση των…

Πάλι λάθος κατάλαβε ο κ. Μιχαηλίδης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουνίου 2017 0
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτρέπει στις 20/04/2017 τα λιμάνια της χώρας (τους Οργανισμούς Λιμένων) να επαναπροσδιορίσουν τους χώρους…