Αλεξανδρούπολη: Ανήλικη πρόσφυγας επανενώθηκε με τη μητέρα της

Δημοσιεύτηκε στις: at 1:43 μμ
475 0

Με την ευχή να μη χρειαστεί ποτέ ξανά και για κανένα λόγο να χωρίσουν, έπεσαν η μία στην αγκαλιά της άλλης, μέσα σε κλάματα ευτυχίας και ανακούφισης. Ο λόγος, για μία ανήλικη προσφυγοπούλα, η οποία φιλοξενούνταν τον τελευταίο καιρό από τη δομή της Άρσις Αλεξανδρούπολης και επιτέλους, έσμιξε με τη μητέρα της.

«Ευχαριστούμε θερμά την συντονίστρια της Εθελοντικής Οργάνωσης NIMA’s για την υποστήριξη του έργου μας και τη συνεισφορά της στην προσπάθεια επιτάχυνσης της οικογενειακής επανένωσης της ασυνόδευτης ανήλικης φιλοξενούμενής μας με τη μητέρα της!» αναφέρει η Άρσις, σε ανάρτησή της στο facebook.

Η οικογενειακή επανένωση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών (Σύμβαση δικαιωμάτων του παιδιού, 1989,άρθρο 10), και έναν από τους κύριους άξονες στο έργο της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις για την προστασία και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ως τα μέσα Οκτωβρίου του 2017, 3.150 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονταν στην Ελλάδα, από τα οποία 1.098 βρίσκονται σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 9.238 παιδιά είχαν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης 345 από αυτά ήταν ασυνόδευτα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μετεγκατασταθεί στη Φιλανδία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

www.thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Ποιο είναι το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο; (του Δ.Μακροδημόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Νοεμβρίου 2018 0
Αν θέλουμε να τεκμηριώσουμε την αδυναμία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να προστατεύσει τον ελληνισμό στις πατρογονικές του εστίες, το πιο…

Ενισχυμένος από την συζήτηση του προϋπολογισμού ο Ζαμπούκης – Τον υπερψήφισε και ο Αρβανιτίδης!

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Δεκεμβρίου 2019 0
Το θέμα του προϋπολογισμού συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης εκτάκτως μετά από την προσφυγή του Β. Λαμπάκη στην Αποκεντρωμένη όπου ακυρώθηκε η…

Η «νέα ΜΟΜΑ» προορίζεται για την «εξυπηρέτηση» του Μεταναστευτικού, με βαση το κείμενο του νομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαρτίου 2016 0
Με πολυνομοσχέδιο – μαμούθ, παρεμβαίνει η κυβέρνηση στα θέματα του υπουργείου Αμύνης. Μεταξύ των άλλων, στο σχέδιο νόμου που δόθηκε…